Ungaria anunță că se descurcă și fără banii UE și refuză impozitarea multinaționalelor

Ungaria anunță că se descurcă și fără banii UE și refuză impozitarea multinaționalelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2021

Budapesta nu va accepta niciun fel de majorări de taxe pentru companiile multinaționale, a declarat ministrul de finanțe al Ungariei, Mihaly Varga, într-un interviu acordat portalului de știri Origo, preluat de Reuters și MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declarația vine în contextul discuțiilor despre un impozit minim pe profitul companiilor care să fie valabil la nivel global. Oficialii G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate și emergente) au convenit să sprijine ideea de introducere a unui impozit minim global de 15% pe profitul companiilor, un acord ce ar putea servi drept bază pentru un acord valabil la nivel mondial.

Mihaly Varga a declarat însă că „Ungaria refuză să sprijine orice majorări de taxe, în special cele care ar avea un impact negativ asupra competitivității, nu doar a țării, ci și a companiilor străine prezente aici”, arată Digi 24.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Impozitul pe profitul companiilor de 9% practicat în Ungaria este unul din cele mai mici din Uniunea Europeană și grație acestuia Budapesta a reușit să atragă o serie de mari investiții în sectorul construcțiilor de automobile, care au stimulat creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

„Putem promova doar interesele Ungariei, chiar dacă trebuie să sfidăm o propunere a președintelui SUA”, a declarat ministrul ungar de Finanțe.

Bruxelles-ul nu poate împiedica bunul mers al economiei Ungariei, nici dacă ar vrea să facă asta, a mai spus ministrul de finanțe Mihaly Varga.

Mihaly Varga consideră totodată că avansul economiei ungare ar putea depăși anul acesta 6%, „chiar dacă nu va fi primit niciun cent” de la UE.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

„UE încearcă să transforme o problemă pur economică într-una politică. Sper să se găsească o soluție rezonabilă”, a declarat Varga în interviul acordat portalului de știri Origo. „Suntem constructivi și vrem să cooperăm, dar trebuie să subliniez că atitudinea rușinoasă a Bruxelles-ului nu are niciun impact asupra situației economiei Ungariei”, a adăugat oficialul.

Comisia Europeană nu a finalizat evaluarea planului de redresare al Ungariei (PNRR), a anunțat Executivul comunitar luni - ultima zi pentru aprobarea planului. Un purtător de cuvânt a precizat că pentru evaluare sunt necesare mai multe luni, iar Comisia Europeană va propune extinderea termenului limită.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
ue