Ungaria își consolidează gardurile la graniță și angajează agenți pentru "vânătoare de frontieră"

Ungaria își consolidează gardurile la graniță și angajează agenți pentru "vânătoare de frontieră"
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2022

Guvernul ungar a anunțat consolidarea măsurilor de securitate la frontierele cu Serbia și Croația, după ce a constatat o creștere a numărului migranților care vin în Europa pe ruta balcanică, relatează agențiile DPA și EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unui decret emis de premierul Viktor Orban, vor fi efectuate lucrări pentru a crește înălțimea gardurilor care în timpul valului migrator masiv din anul 2015 au fost amenajate de-a lungul graniței cu Serbia pe o lungime de 150 de kilometri și vor fi ridicate noi garduri pe porțiunea de graniță cu Croația, în zona parcului național Duna-Dráva, arată Agerpres.

India acuză producătorii chinezi de smartphone-uri de evaziune fiscală CITEȘTE ȘI India acuză producătorii chinezi de smartphone-uri de evaziune fiscală

Peste 100.000 de migranți au venit de la începutul anului pe ruta balcanică, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjártó.

Poliția ungară a anunțat cu o zi în urmă că a început să recruteze patrule de "vânătoare de frontieră" pentru a le desfășura la granița sudică a Ungariei împotriva migrației ilegale, efectivele totale ale acestor patrule urmând să ajungă la 2.200 de agenți.

La rândul său, ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, a promis o creștere a salariilor militarilor, polițiștilor și ale membrilor noilor patrule menționate, consemnează agenția MTI.

Tony Blair: Războiul din Ucraina arată că dominația Occidentului se încheie, pe măsură ce China atinge statutul de superputere în parteneriat cu Rusia CITEȘTE ȘI Tony Blair: Războiul din Ucraina arată că dominația Occidentului se încheie, pe măsură ce China atinge statutul de superputere în parteneriat cu Rusia

Anunțul Budapestei despre sporirea măsurilor de protecție la granițe survine la o zi după ce noul guvern sloven de centru-stânga, condus de liberalul proeuropean Robert Golob, a anunțat că a început demontarea gardului ridicat în anul 2015 la frontiera Sloveniei cu Croația de către fostul guvern condus de conservatorul Janez Jansa, care a fost un aliat al lui Viktor Orban.

Respingerea migranților este una dintre măsurile pentru care Comisia Europeană acuză Ungaria de încălcarea statului de drept

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
gard