Ungaria semnează cu Rheinmetall pentru producția de vehicule de luptă, acord de 2 miliarde euro

Ungaria semnează cu Rheinmetall pentru producția de vehicule de luptă, acord de 2 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 aug 2020

Guvernul maghiar și compania germană din industria apărării Rheinmetall au agreat înființarea unei societăți mixte care va produce vehicule de luptă blindate Lynx în Ungaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acordul, în valoare de peste 2 miliarde de euro, este cel mai mai mare de până acum în cadrul programului de modernizare a armatei ungare.

Parteneriatul cu Rheinmetall, printre principalii jucători din industria europeană a apărării, va contribui la restabilirea industriei militare ungare.

VIDEO+DOCUMENT Lovitură de stat în Mali cu 2 luni înainte de finalul misiunii militare românești. Cum am ajuns să trimitem trupe acolo. Deal-ul financiar dintre Guvern și ONU CITEȘTE ȘI VIDEO+DOCUMENT Lovitură de stat în Mali cu 2 luni înainte de finalul misiunii militare românești. Cum am ajuns să trimitem trupe acolo. Deal-ul financiar dintre Guvern și ONU

Ungaria promite de mulți ani că își va majora cheltuielile militare, care, la fel ca în multe alte state NATO, se situează cu mult sub pragul de 2% din PIB cerut de Alianță. O mare parte din infrastructura militară a țării datează din epoca comunistă.

Acordul cu Rheinmetall a fost anunțat la o săptămână după ce Ungaria a semnat o declarație de intenție privind achiziția unui sistem de rachete antiaeriene de la producătorul american Raytheon Technologies, contract estimat la aproximativ 1 miliard de dolari.

După cum a relatat Profit.ro recent, România pregătește, de asemenea, noi achiziții militare, în valoare de mai multe miliarde de euro, Ministerul Apărării Naționale (MApN) obținând deja aprobarea Comisiilor de Apărare ale celor două camere ale Parlamentului pentru inițierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente unui număr de cinci programe de înzestrare a Armatei.

Valoarea totală a acestor programe este estimată la peste 3,5 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
rheinmetall
vehicule lupta lynx
acord ungaria