Ungurii vin în România să-și alimenteze autoturismele

Ungurii vin în România să-și alimenteze autoturismele
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

Unii cetățeni din Ungaria economisesc și câte 12.000 HUF (157 lei) pe lună, realimentând mașinile în România, scrie presa maghiară, care anunță că în Ungaria se scumpește combustibilul. Mai precis, prețul combustibilului va crește cu 21 HUF (0,28 lei) pe litru, relatează rtl.hu, din cauza majorării accizelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Aceasta ar fi a doua majorare din ianuarie 2024, astfel că un litru de benzină în Ungaria a ajuns să coste cu 70 HUF (0,92 lei) mai mult decât în România. Aceasta înseamnă că prețurile la combustibil se vor apropia de nivelul austriac, unde salariul mediu este de trei ori mai mare decât cel din Ungaria, scrie presa maghiară.

AVERTISMENT JP Morgan: România se decuplează de vecinii din Europa Centrală. Banca americană recomandă investitorilor reducerea expunerii pe titlurile de stat românești. Riscuri de deteriorare a condițiilor fiscale CITEȘTE ȘI AVERTISMENT JP Morgan: România se decuplează de vecinii din Europa Centrală. Banca americană recomandă investitorilor reducerea expunerii pe titlurile de stat românești. Riscuri de deteriorare a condițiilor fiscale

Majorarea obligatorie a accizelor este aplicată de Mol în două tranșe, a doua tranșă intrând în vigoare de luni, 15 ianuarie. Potrivit holtankoljak.hu, după majorări, prețul mediu al benzinei va fi de 580 HUF/litru, în timp ce cel al motorinei va fi de 608 HUF/litru la nivel național, arată G4Media.ro.

László Gépész, vicepreședintele Asociației Benzinării Independente, a declarat pentru RTL Hírado că nu este nimic de făcut în privința creșterii prețului, iar cliennții ar trebui să ia act de acest lucru.

Potrivit analizei RTL Híradó, în România se oferă benzină pentru 500 de HUF la o pompă situată la mai puțin de un kilometru de granița cu Ungaria, unde s-au prezentat deja sâmbătă mulți șoferi maghiari. Un expert a spus pentru RTL că de luni, cetățenii ungari pot încerca să economisească costurile lunare trecând granița în România, pentru a alimenta.

El a adăugat că, în cazul României, benzina va fi mai ieftină în medie cu 70 HUF, în timp ce în cazul Sloveniei și Croației, cu 50-60 HUF.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
ungaria