Uniunea Europeană dorește închiderea cazului Gazprom pe 24 mai

Uniunea Europeană dorește închiderea cazului Gazprom pe 24 mai
scris 15 mai 2018

Comisia Europeană intenționează să închidă controversatul caz împotriva Gazprom pe 24 mai, conform declarațiilor date de oficiali europeni pentru Politico.

Compania rusească de energie va scăpa, cel mai probabil, fără amendă pentru acuzațiile că a abuzat de puterea sa de pe piața din Europa Centrală și de Est prin supraprețuri și interzicerea revânzării de gaze. Totuși, Gazprom ar putea primi amenzi în viitor dacă nu va respecta angajamentele pe care și le-a luat ca parte din acordul cu autoritățile europene, scrie News.ro.

Cei 28 de comisari europeni sunt așteptați să aprobe acordul săptămâna viitoare, la peste un an de când a fost anunțat.

Euro scade spre 4,62 lei, la cel mai mic nivel din ultimele patru luni CITEȘTE ȘI Euro scade spre 4,62 lei, la cel mai mic nivel din ultimele patru luni

Acuzațiile aduse de UE în 2015 specifică: „Gazprom era conștientă de comportamentul său ilegal ... Praticile abuzive constau în restricții teritoriale ... restricții foarte dăunătoare pentru competitivitate”.

Anunțul din 2017 al Comisiei, cum că s-a ajuns la un acord cu Gazprom, a stârnit furia țărilor din Europa Centrală și de Est, care consideră că firma susținută de Kremlin a primit o pedeapsă prea ușoară.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
gazprom
uniunea europeana