Uzinele auto din Rusia, oprite în proporție de 70%. Războiul declanșat de Putin a trimis în șomaj tehnic zeci de mii de muncitori

Uzinele auto din Rusia, oprite în proporție de 70%. Războiul declanșat de Putin a trimis în șomaj tehnic zeci de mii de muncitori
scris 6 mar 2022

Doar 30% din uzinele auto din Rusia mai funcționează, restul de 70% fiind închise temporar sau definitiv din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, transmite publicația economică Vedomosti.

Ultimul mare constructor care și-a închis uzina este Nissan, care a anunțat oprirea producției la Sankt Petersburg începând din 10 martie, scrie g4media.ro.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Printre constructorii care și-au stopat producția de numără Volkswagen Group (uzine în Kaluga și Nijni Novgorod), Renault (Moscova), Mercedes (Moscova), BMW (Kaliningrad), Hyundai, Toyota (St. Petersburg), Sollers Ford (Yelabuga). AvtoVAZ (controlată de Renault, cu uzine la Ijevsk și Toliati).

Serghei Udalov, director executiv al companiei Avtostat, a declarat pentru Vedomosti că, cel mai probabil, întreaga producție de mașini din Rusia se va opri complet.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Expertul citat de Vedomosti citează trei motive pentru oprirea totală a producției, cu trimiterea a zeci de mii de angajați în șomaj tehnic: sancțiunile occidentale, problemele logistice și lipsa componentelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
rusia
auto
somaj