Veniturile Rusiei au scăzut puternic. Încasările din petrol și gaze, mai mici cu 46% față de ianuarie 2022. Cel mai mare deficit bugetar din 1998

Veniturile Rusiei au scăzut puternic. Încasările din petrol și gaze, mai mici cu 46% față de ianuarie 2022. Cel mai mare deficit bugetar din 1998
scris 7 feb 2023

Ministerul rus de Finanțe a declarat că veniturile bugetare din ianuarie au fost cu 35% mai mici față de aceeași lună din 2022, ultima lună înainte ca Rusia să trimită trupe în Ucraina, scrie AP.

De asemenea, ministerul a declarat că deficitul bugetar pentru luna ianuarie a fost de 1.770 de miliarde de ruble (23,9 miliarde de dolari), aproximativ 60% din deficitul care fusese planificat pentru întregul an, arată G4Media.ro.

Este cel mai mare deficit bugetar din 1998.

TABEL Ieftinirea motorinei ia viteză. Reducere de 10 bani/l a OMV Petrom CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinirea motorinei ia viteză. Reducere de 10 bani/l a OMV Petrom

Veniturile din petrol și gaze, coloana vertebrală a economiei Rusiei, au scăzut cu 46% față de ianuarie 2022.

Țările occidentale au impus un plafon de preț de 60 de dolari pe baril pentru țițeiul rusesc, precum și plafoane pentru produsele petroliere rafinate, cum ar fi motorina și benzina.

Rusia a declarat că nu va vinde petrol țărilor care respectă această limită, dar plafonul și scăderea cererii din cauza încetinirii economiei mondiale a însemnat că firmele din China, India și din alte țări pot cumpăra petrol rusesc cu reduceri mari, ceea ce înseamnă venituri mai mici pentru Kremlin.

De asemenea, țara a fost lovită de o serie de sancțiuni occidentale de la începutul conflictului din Ucraina, iar multe companii occidentale au încetat să mai facă afaceri în Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
venituri