VIDEO Moscova inaugurează o rețea de trenuri menite să lege periferiile de centru și să reducă traficul rutier

VIDEO Moscova inaugurează o rețea de trenuri menite să lege periferiile de centru și să reducă traficul rutier
scris 21 nov 2019

Un uriaș proiect de aproape trei miliarde de euro: Moscova a inaugurat joi primele două linii ale unei noi rețele de trenuri interurbane ce leagă periferiile de centru și care ar urma să reducă teribilele ambuteiaje ce afectează capitala rusă, informează AFP.

Aceste noi trenuri, prezentate ca echivalentele ale RER-ul parizian sau S-Bahn-ul berlinez, vor circula pe căile ferate deja existente, însă vor oferi, potrivit primăriei Moscovei, mai mult confort și prețuri mai atractive decât trenurile actuale, scrie Agerpres.

Mail.Ru și Sberbank investesc un miliard de dolari într-o platformă de taxiuri și de livrări de mâncare online CITEȘTE ȘI Mail.Ru și Sberbank investesc un miliard de dolari într-o platformă de taxiuri și de livrări de mâncare online

Primele două linii leagă periferia de vest a capitalei ruse de orașele din nordul și sudul regiunii Moscova, trecând prin mai multe gări importante. Alte trei linii urmează să fie inaugurate.

Președintele rus Vladimir Putin a inaugurat aceste linii călătorind pe un traseu alături de primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
trenuri