Viktor Orban ia noi măsuri pentru a încetini declinul demografic al Ungariei

Viktor Orban ia noi măsuri pentru a încetini declinul demografic al Ungariei
scris 10 ian 2020

Clinicile publice din Ungaria vor oferi gratuit tratamente pentru a favoriza fertilitatea, pentru a încetini declinul demografic al Ungariei, a anunțat joi premierul ungar Viktor Orban, informează AFP.

"Guvernul a decis că, începând cu 1 februarie, medicamentele folosite în tratamentul problemelor de fertilitate vor fi gratuite", a declarat șeful guvernului de la Budapesta, în timpul unei conferințe de presă. Astfel, fertilizarea în vitro "nu va mai fi supusă legilor pieței", a subliniat el.

FMI își va închide biroul de la Atena CITEȘTE ȘI FMI își va închide biroul de la Atena

Luna trecută, guvernul a anunțat că a cumpărat șase clinici private specializate, dintre care patru la Budapesta. Aceste instituții au fost "cumpărate" și nu "naționalizate", a precizat Orban, citat de Agerpres.

Acest sector al medicinii este de "o importanță strategică pentru țară", a afirmat el. Premierul ungar i-a avertizat pe întreprinzătorii privați să nu încerce să investească în acest domeniu, pentru că "nu vor obține autorizații".

Viktor Orban vrea să elimine impozitele pe venit pentru femeile cu cel puțin trei copii, extinzând o măsură care în prezent se aplică doar mamelor cu cel puțin patru copii

Aceastea sunt cele mai recente decizii dintr-o serie de măsuri luate de Budapesta pentru a frâna declinul demografic al Ungariei, țară cu 9,8 milioane de locuitori, măsuri printre care se numără și acordarea de ajutoare cuplurilor, pentru a le încuraja să aibă mai mulți copii.

viewscnt
Afla mai multe despre
clinici
fertilitate
ungaria