Viktor Orban vrea o ridicare a sancțiunilor impuse de UE Rusiei până la sfârșitul lui 2022

Viktor Orban vrea o ridicare a sancțiunilor impuse de UE Rusiei până la sfârșitul lui 2022
scris 23 sep 2022

Premierul naționalist ungar Viktor Orban, care denunță cu regularitate sancțiunile impuse de către Uniunea Europeană (UE) Rusiei din cauza Războiului rus din Ucraina, vrea să obțină ridicarea acestor sancțiuni până în decembrie, relatează AFP.

Liderul populist i-a îndemnat pe membrii Partidului său Fidesz, la o reuniune a formațiunii, ”să facă tot posibilul pentru a se asigura că Europa ridică sancțiunile cel mai târziu înainte de sfârșitul anului”, scrie News.ro.

Serghei Lavrov a părăsit reuniunea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite după ce a acuzat Ucraina și aliații occidentali de ”impunitate” în Donbas CITEȘTE ȘI Serghei Lavrov a părăsit reuniunea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite după ce a acuzat Ucraina și aliații occidentali de ”impunitate” în Donbas

Viktor Orban, care vrea să-și păstreze legăturile strânse cu Kremlinul, denunță cu regularitate strategia UE împotriva Rusiei.

El dă vina creșterii vertiginoase a prețurilor pe sancțiuni, în contextul în care Ungaria este afectată de o inflație galopantă și se teme cu privire la aprovizionarea energetică din această iarnă, din cauza unei dependențe puternice față de hidrocarburile rusești.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
sanctuni
rusia