Volánbusz se află în pragul colapsului?

Volánbusz se află în pragul colapsului?
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 26 sep 2023

Compania maghiară de stat de autobuze Volánbusz se află în pragul colapsului? Este întrebarea lansată de presa din statul vecin, fiind semnalat că societății îi lipsesc aproximativ 1.000 de șoferi, ceea ce face imposibilă completarea deficitului atunci când angajații sunt în concediu medical.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Au fost ieri întârzieri mari pe mai multe linii de autobuz din acest motiv. Pentru a înrăutăți lucrurile, Guvernul a decis să închidă mai multe linii de tren. Pasagerii pot folosi autobuze de înlocuire pe acele rute, dar asta epuizează și mai mult forța de muncă extrem de scăzută a companiei de stat, conform Dailynews Hungary.

Economia Greciei, în genunchi în urmă cu un deceniu, este în plin boom CITEȘTE ȘI Economia Greciei, în genunchi în urmă cu un deceniu, este în plin boom

Dávid Vitézy, fostul secretar de Transport al Ungariei, a arătat că 35 de autobuze ar fi trebuit să intre în Budapesta din Budakeszi în această dimineață, pe baza datelor relevante ale sistemului de control al traficului prin satelit. Cu toate acestea, doar 21 au făcut-o, între orele 7 și 9. În consecință, mulți navetiști nu s-au putut urca în autobuze sau au fost nevoiți să aștepte mai mult de 10-20 de minute pentru următorul vehicul.

În alte părți ale țării, compania trebuie să angajeze zeci de autobuze și șoferi suplimentari ca înlocuitori din cauza liniilor de tren închise.

VIDEO Atac rusesc cu drone pe malul ucrainean al Dunării, unele căzând în apropierea unui bac cu români care pleca spre Isaccea. Traficul în punctul de frontieră Isaccea a fost închis CITEȘTE ȘI VIDEO Atac rusesc cu drone pe malul ucrainean al Dunării, unele căzând în apropierea unui bac cu români care pleca spre Isaccea. Traficul în punctul de frontieră Isaccea a fost închis

Volánbusz argumentează că 7 șoferi s-au îmbolnăvit, ceea ce a cauzat întârzierile mari. Cu toate acestea, sindicatul de autobuze Ssolidaritás nu este de acord cu Volánbusz. Pe baza datelor, companiei îi lipsesc 1.000 de șoferi.

István Dobi, șeful sindicatului, a adăugat că numărul de angajați care părăsesc compania este îngrijorător. Pentru a pune capăt acestei tendințe, ar trebui să fie acordată o creștere a salariilor cu 20-25% în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
autobuze