Zeci de teatre, piscine, biblioteci și săli de sport din Ungaria se opresc

Zeci de teatre, piscine, biblioteci și săli de sport din Ungaria se opresc
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2022

Teatre, stațiuni balneare, piscine, biblioteci, muzee și facilități sportive din zeci de localită din Ungaria decid să își suspende activitățile și serviciile din cauza prețurilor la energie, transmite Euronews, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La Szeged, un oraș de 160.000 de locuitori la granița cu Serbia, au fost închise mai mult de zece structuri. Viceprimarul Tamás Kovács explică că prețul facturilor municipale de consum au crescut de șapte ori.

Amazon a lăsat expusă o bază de date cu informații despre anumiți abonați CITEȘTE ȘI Amazon a lăsat expusă o bază de date cu informații despre anumiți abonați

”Statul maghiar a dispus o reducere a serviciilor municipale începând cu 1 ianuarie, când vor începe noile contracte pentru multe municipalități, numai că multe municipalități se află deja din septembrie în această situație și încearcă să mențină cel puțin serviciile esențiale, precum transportul public”, spune Kovács.

Situația este dificilă în întreaga țară: nu trece nicio zi fără ca o unitate publică să fie închisă. În orășelul Makó au rămas deschise băile termale, pe care se bazează turismul orașului, însă saunele funcționează prin rotație.

Muzeul și palatul sporturilor sunt închise, iar cetățenii se tem de ceea ce va urma. ”Situația este gravă: am înțeles cu toții că trebuie să reducem consumul și vom respecta restricțiile pentru ca lucrurile să nu se înrăutățească, apoi vom vedea ce se va întâmpla”, spune o femeie.

În capitala Budapesta, multe servicii continuă să funcționeze fără probleme, dar și sectorul privat se află într-o situație dificilă. Până și cel mai mare hotel din țară, Hotel Hungária, care are 499 de camere, va închide în câteva zile și nu se va deschide înainte de începutul lunii martie, deoarece administrarea acestuia este mult prea costisitoare pentru numărul mic de oaspeți așteptați în următoarele câteva luni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
energie
piscine