Zelenski: Fiecare zi petrecută de ruși la centrala de la Zaporojie crește amenințarea nucleară pentru Europa

Zelenski: Fiecare zi petrecută de ruși la centrala de la Zaporojie crește amenințarea nucleară pentru Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, în discursul către națiune, că forțele ruse "organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare și încearcă să-și aducă forțele suplimentare în această direcție pentru a șantaja și mai mult statul nostru și întreaga lume liberă".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Aș dori să mă adresez locuitorilor din Nikopol, Marhaneț, Enerhodar, Kryvoi Rog, Zaporojie și tuturor celorlalte orașe și comunități ale noastre din regiunile Dnipropetrovsk și Zaporojie. Ocupatorii încearcă să intimideze oamenii într-un mod extrem de cinic, folosind centrala nucleară Zaporijie. De fapt, se ascund în spatele uzinei pentru a trage în Nikopol și Marhaneț. Ei organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare și încearcă să-și aducă forțele suplimentare în această direcție pentru a șantaja și mai mult statul nostru și întreaga lume liberă. Dacă cineva de acolo în Rusia crede că le poate oferi ceva, atunci se înșeală. Șantajul rus nu face decât să mobilizeze și mai multe eforturi globale pentru a înfrunta teroarea. În fiecare zi de ședere a contingentului rus pe teritoriul CNE Zaporojie și în regiunile învecinate ale țării noastre crește atât de mult amenințarea radiațiilor la adresa Europei, încât nici în momentele de vârf ale confruntării din timpul Războiului Rece acest lucru nu s-a întâmplat.

Desigur, ar trebui să existe un răspuns puternic la acest lucru. Diplomații ucraineni și reprezentanții statelor partenere vor face totul pentru a se asigura că noile sancțiuni împotriva Rusiei blochează în mod necesar industria nucleară rusă.

Noi atacuri asupra centralei atomice de la Zaporojie. Rusia și Ucraina se acuză reciproc CITEȘTE ȘI Noi atacuri asupra centralei atomice de la Zaporojie. Rusia și Ucraina se acuză reciproc

Și absolut toți oficialii statului terorist, precum și cei care îi ajută în această operațiune de șantaj cu centrala nucleară, trebuie judecați de o instanță internațională. Cu siguranta așa va fi. Și fiecare soldat rus care fie trage în centrală, fie trage sub acoperirea centralei, trebuie să înțeleagă că devine o țintă specială pentru informațiile noastre, pentru serviciul nostru secret, pentru armata noastră.

Sunt recunoscător în mod deosebit tuturor celor care apără această centrală, care rezistă presiunii teroriștilor ruși și protejează Ucraina și lumea de amenințarea nucleară creată de ocupanți. Sunt recunoscător tuturor lucrătorilor noștri din domeniul energiei care susțin funcționarea stabilă a sistemului energetic al Ucrainei și a fabricii Zaporojie în sine", a afirmat Zelenski, citat de News.ro.

Președintele ucrainean a mai spus că luptele aprige continuă în Donbas. "Cele mai fierbinți puncte ale frontului în această direcție rămân neschimbate – Avdiivka, Marinka, Pisk, Bahmut și întreaga zonă relevantă. Rusia a trimis acolo o cantitate pur și simplu colosală din resursele sale militare – artilerie, echipamente, oameni. Toți apărătorii noștri de acolo sunt pur și simplu eroi.Apărarea ucraineană este puternică în regiunea Harkov, iar încercările invadatorilor de a ataca tot timpul eșuează. Lupta din sudul țării dă vești bune despre distrugerea forțelor și mijloacelor armatei ruse. Nu pierdem nicio zi – reducem potențialul ocupanțilo", a subliniat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
zelenski
centrala nuceară
zaporojie
rusia