Vinul de azi: Cheval des Andes 2016 - 99 puncte James Suckling, 97+ puncte Robert Parker

Vinul de azi: Cheval des Andes 2016 - 99 puncte James Suckling, 97+ puncte Robert Parker
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 oct 2020

Cheval de Los Andes a luat ființă în 1999, la poalele Anzilor, într-un loc de o frumusețe rară. Cunoscut drept Grand Cru-ul Anzilor, domeniul aparține grupului LVMH și a rezultat din unirea a două proprietăți iconice: Château Cheval Blanc, celebrul Grand Cru Classé A din Saint Emilion și Terrazas de Los Andes, pionierul argentinian al vinurilor de climă rece și mare altitudine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Filosofia care a stat la baza acestei întreprinderi unice a fost aceea de a combina măiestria oenologică de la Château Cheval Blanc, axată pe eleganță și potențial de învechire, cu extraordinarul terroir argentinian. Ideea îi aparține fondatorului Pierre Lurton care conduce, de asemenea, Cheval Blanc, al cărui vis a fost de a regăsi vechiul Malbec al Bordeaux-ului. După cum se știe, soiul a fost foarte răspândit în Bordeaux și a fost adus în Argentina la mijlocul secolului al XIX-lea. După ce, în Franța, a fost distrus de filoxeră, el a fost înlocuit cu vițe cu rădăcini altoite, mai rezistente, dar și de o calitate mai slabă. Vițele care au ajuns în Lumea Nouă cu mai bine de un secol în urmă sunt singurele nealtoite. Așa se face că, atunci când Pierre Lurton a descoperit extraordinara vie Las Compuertas, plantată în Mendoza în 1929, a fost dragoste la prima vedere. A declarat imediat că ”aceasta va fi o călătorie către rădăcinile Bordeaux-ului” si a început să dea o viață nouă vechilor vițe din Bordeaux, reconectând, astfel, Cheval Blanc la istoria Saint-Emilion-ului.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin