Vinul de azi: Montemajor Equinox Aglianico Rosso Amabile 2019 - 98 puncte Luca Maroni

Vinul de azi: Montemajor Equinox Aglianico Rosso Amabile 2019 - 98 puncte Luca Maroni
scris 30 sep 2021

Montemajor este proprietatea unui renumit oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Deși podgoria este situată în Campania, cei doi soți au cumpărat, în timp, mai multe vii din sudul Italiei.

Atent alese, ele au o expunere extraordinară, vițe vechi și un potențial formidabil. Mario Ercolino a învățat să facă vin de la părinții săi, alături de care a lucrat la cunoscuta lor proprietate Feudi di San Gregorio, cea care a pus Campania pe harta mondială a vinului. Vinurile lui sunt recunoscute pentru corpolență, puritatea fructului și finețea deosebită. De regulă, el recoltează cu 7-10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate. Este foarte iubit de critici și, în special, de Luca Maroni.  
 

Vinul de azi - Montemajor Equinox Aglianico Rosso Amabile 2019- este un cupaj de Aglianico și Piedirosso - struguri culeși manual, de Echinox - 21 septembrie 2017, când ziua a fost egală cu noaptea.  Vinul de astăzi are o culoare roșu-rubiniu strălucitor, nasul este intens, cu note florale, de cireșe, fructe roșii și mirodenii. Gustul este proaspăt, bogat, catifelat și echilibrat, cu arome de fructe roșii și mirodenii. Se recomandă a fi degustat alături de supă de legume, miel, grătar de carne albă, paste sau brânzeturi măturate, la o temperatură de 15-18°C. 

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin