VIDEO PROFIT LIVE Cristian Bărcan, fondator REGnet: Startup-urile au fost destul de afectate de măsurile fiscale aplicabile de anul acesta. Se discută încă o dată modificarea impozitării firmelor

VIDEO PROFIT LIVE Cristian Bărcan, fondator REGnet: Startup-urile au fost destul de afectate de măsurile fiscale aplicabile de anul acesta. Se discută încă o dată modificarea impozitării firmelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2023

Compania REGnet, specializată în servicii online de înființare și modificare a societăților comerciale (SRL) și a persoanelor fizice autorizate (PFA), fără a mai fi nevoie să se deplaseze la Registrul Comerțului, a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de circa 480.000 de euro, iar pentru 2023 estimează o creștere cu 15-20%, scopul fiind să depășească pragul de 500.000 de euro.

REGnet a fost înființată în anul 2015, iar în prezent a ajuns la peste 15.500 clienți, atât PFA-uri, cât și SRL-uri.

„Preponderent întâlnim operațiuni mai dese la nivelul SRL-urilor pentru că sunt și mai multe, iar în general fondatorii de PFA-uri vor să se descurce singuri, fiind câteodată și proceduri mai simple”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Cristian Bărcan, CEO și fondator REGnet.

Urmărește-ne și pe Google News

În primele cinci luni ale anului, acesta a observat o scădere în ceea ce privește înființările de SRL-uri și o creștere a înființării de PFA-uri, cel mai probabil determinată de schimbarea impozitării de la 1 ianuarie.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Am observat și o creștere importantă în ceea ce privește închiderile de SRL-uri, dizolvări. Cauza principala ar fi fiscalitatea și anume că de la 1 ianuarie 2023 firmele au obligativitatea de a avea cel puțin un angajat, plătind astfel impozit pe profit. Până în 2023 exista acel impozit pe venit care se aplica indiferent dacă ai sau nu angajați sau contract de administrare.

Deci a fost o schimbare importanta în ceea ce privește taxarea și impozitarea firmelor, fapt care s-a regăsit în mod direct în numărul de înființări. Segmentul de startup a fost destul de afectat de măsurile fiscale aplicabile de anul acesta, iar în prezent am observat că se discută încă o dată modificarea impozitării firmelor de la 1 august sau de la 1 septembrie”, spune acesta.

VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Ghiță, Președinte FINS: Circa 6.000 de români pleacă la studii în străinătate în fiecare an. UK a fost destinația preferată timp de mai bine de un deceniu, acum e Olanda CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Ghiță, Președinte FINS: Circa 6.000 de români pleacă la studii în străinătate în fiecare an. UK a fost destinația preferată timp de mai bine de un deceniu, acum e Olanda

Recent, REGnet a lansat serviciul RCaaS (Register of Commerce as a Service) destinat băncilor ce poate fi integrat hybrid sau full experience în internet sau mobile banking. BCR este prima bancă locală care a integrat acest serviciu.

„Acest serviciu oferă posibilitatea de a se efectua operațiuni specifice la Registrul Comerțului direct în aplicațiile bancare, precum înființarea unei firme, modificarea unei firme. Scopul nostru este să semnăm cu cât mai multe bănci locale, targetul pe acest an fiind undeva la 10 bănci. Suntem în discuții cu mai multe bănci. RCaaS, pe lângă faptul că ajută în loializarea clienților actuali și atragerea de noi clienți, ajută băncile să aibă și datele actualizate”, precizează Cristian Bărcan.

Compania are planuri și de a se extinde internațional în viitor, vizând în principal țările din Europa.

„Scopul nostru e să ieșim și pe alte piețe, în principal în Europa în primă fază, apoi, dacă se confirmă dorința pentru sistemul nostru sau pentru integrările pe care încercăm noi să le dezvoltăm, cu siguranță intenționăm să ne extindem și la nivel internațional. Momentan însă vrem tracțiune la nivel național”, afirmă el.

„Până în prezent ne-am finanțat din capitaluri proprii. Urmărim în acest moment o dezvoltare organică folosind capitalurile proprii. Desigur că, în măsură în care va exista un partener interesat de serviciile noastre și care ne-ar putea ajuta cu extinderea pe alte piețe, cu siguranță vom avea discuții mai aplicate”, mai adaugă Cristian Bărcan.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristian bărcan
regnet