Startup-ul Parentool, care a dezvoltat o aplicație destinată părinților, vizează dublarea numărului de utilizatori, de la 20.000 câți are în prezent, dar și atragerea unei finanțări pentru promovarea și dezvoltarea platformei. Aplicația a fost lansată oficial în primăvara anului 2022.
„Suntem o aplicație dedicată părinților, aflați în special la primul copil. Majoritar ne folosesc mamele, dar avem și câțiva tați care sunt activi în platformă. Ce face practic Parentool este să transforme puțin din haosul rolului de a fi părinte, în calm, încredere prin suportul pe care îl primesc părinții cu ajutorul specialiștilor noștri colaboratori, dar și altor funcționalități, cum ar fi un asistent de parenting disponibil 24-7. Încercăm să aducem partea aceasta integrativă între emoțional, medical și să îmbinăm practica cu emoții. Suntem undeva la intersecția mai degrabă între ce ar însemna un produs de digital health și parenting”, spune, la Profit.ro TV, Petruța Țuligă, CEO Parentool.

În prezent, în cadrul aplicației sunt înrolați peste 50 de specialiști, din 20 de specializări diferite, preponderent din marile orașe din țară.
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
„Avem medici pediatri, chirurgi, dermatologi, etc.. Avem, de asemenea, și zona de consultanță în somn, în alăptare, adaptarea la oliță, psihologi, practic, cam tot ce are nevoie un părinte să navigheze cu ușurință toate provocările care vin odată cu creșterea unui copil.
În aplicație părintele poate să vadă profilul specialiștilor. Acolo sunt o serie de detalii despre ei și despre ce anume îi pot întreba. Pot să scrie întrebarea și pentru fiecare întrebare și specializare în parte au și un ghid de ce se recomandă să includă în întrebarea respectivă astfel încât răspunsul specialistului să fie cât mai util posibil.
Bineînțeles că nu înlocuiește sub nicio formă vizita la medic, nu este un tool de diagnostic, e doar o modalitate ca părinții să primească un sfat, o recomandare pentru situațiile ce nu necesită o prezență fizică”, mai spune Petruța Țuligă.

Costul unei întrebări este în medie de 40 de lei, cu un timp de răspuns de între 2 și 7 ore maximum, în funcție de fiecare specializare în parte.
„Părintele plătește întrebarea pe care o adresează specialistului și apoi există un split. O parte merge către specialist, o parte rămâne la Parentool. Specialiștii își stabilesc costul, dar media e la 40 de lei.
Mai avem un curs video pe care l-am lansat împreună cu unul dintre medicii din platformă și reprezintă o altă sursă de monetizare. Și am avut câteva colaborări plătite cu branduri care au interes în zona aceasta de parenting, dar nici aici nu am acceptat foarte mult pentru că avem noi anumite criterii pe care vrem să le respectăm.
Iar până la finalul anului, dacă lucrurile merg așa cum ne-am propus, vrem să lansăm o variantă de abonament pentru părinți și suntem deja în discuții cu trei companii din Cluj care ar vrea să ofere Parentool ca și beneficiu angajaților părinți. Deci și zona aceasta e ceva ce explorăm”, explică CEO-ul Parentool.

În prezent, Parentool are 20.000 de utilizatori, dintre care 2.000 sunt activi săptămânal.
„Preponderent sunt din România, din orașele mari, precum București, Cluj, Timișoara, Brașov dar și Brăila, Sibiu, Zalău, cam de peste tot. Și am avut bucuria să vedem că părinții au recomandat mai departe, astfel că am ajuns și la părinții din diaspora. Cele mai active țări sunt Germania, UK, Spania, Olanda, am văzut și în Statele Unite, Australia. Ținta ar fi să ne dublăm acest număr”, afirmă Petruța Țuligă.
Startup-ul vizează și atragerea unei finanțări pentru a accelera dezvoltarea.
„Ne autofinanțăm pe de-o parte din ceea ce producem cu aplicația efectiv, dar și ce aducem de acasă, ce investim. Eu sunt la București acum, pentru că am început mici acțiuni de a strânge fonduri și avem încredere că dacă o să avem și un buget pe care să-l investim în marketing, o să reușim ca și creșterea să fie mult mai accelerată decât până acum.
Momentan, am avea nevoie de minim 50.000 de euro, ideal spre 100.000 pentru bugetul de marketing și pentru lansarea unei noi funcționalități. Planul este să dezvoltăm Parentool astfel încât să fie și proactiv. Ne-ar plăcea să putem să folosim AI și ca să venim noi spre tine. Această funcționalitate este în faza beta momentan”, mai spune aceasta.