Netflix nu va difuza canalele rusești de propagandă

Netflix nu va difuza canalele rusești de propagandă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2022

Deși obligată de noua legislație din Rusia, platforma americană de streaming spune că nu are de gând să difuzeze canalele de televiziune pe care Moscova le folosește pentru propagandă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Conform unei noi legi, platformele de video cu peste 100.000 de abonați sunt obligate să difuzeze în Rusia 20 de posturi de televiziune alese au autoritatea locală în telecomunicații, Roskomnadzor.

Printre cele 20 de posturi se numără Channel One, cunoscut pentru propaganda pro Kremlin, precum și Spa, un canal asociat cu Biserica Ortodoxă Rusă.

Netflix aduce secțiunea de clipuri amuzante pe televizoare CITEȘTE ȘI Netflix aduce secțiunea de clipuri amuzante pe televizoare

Legea intră în vigoare chiar de la 1 martie, în plină invazie a Rusiei în Ucraina, când informațiile difuzate de posturile de propagandă sunt cu totul altele decât realitatea.

Pe de altă parte, Netflix nu suportă, deocamdată, live streaming în niciuna din țările în care operează și ar putea folosi acest argument în cazul în care platforma va fi amenințată cu amenzi sau chiar cu închiderea în Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
propagandă
rusia