Netflix testează o nouă opțiune de evaluare a conținutului

Netflix testează o nouă opțiune de evaluare a conținutului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 apr 2022

Abonații Netflix vor putea acorda „Two Thumbs Up” filmelor și serialelor care le plac foarte mult.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pentru că două degete sunt mai bune decât unul singur, Netflix le oferă acum propriilor abonați patru degete pe care le folosească pentru a arăta cât de multe le plac (sau nu) creațiile originale și titlurile licențiate din cadrul platformei.

Alături de funcțiile actuale de evaluare a conținutului, un deget în sus (Like) și unul în jos (Dislike), Netflix are, mai nou, un buton cu două degete în sus, prin care utilizatorul poate să transmită că i-a plăcut o creație mai mult decât cele la care a apăsat un singur deget.

VIDEO Ce se întâmplă când poliția oprește o mașină fără șofer CITEȘTE ȘI VIDEO Ce se întâmplă când poliția oprește o mașină fără șofer

Dincolo de inflația ridicolă de degete, pentru Netflix există chiar o justificare logică pentru ultimele două degete pe care le-a adăugat. Având două tipuri de evaluări pozitive din partea utilizatorilor, Netflix poate înțelege mai bine diferența dintre un film considerat bun și unul considerat excelent.

În consecință, recomandările algoritmului ar putea deveni mai bune, dacă un profil este folosit de un singur utilizator. În caz contrar, acestea vor fi chiar mai puțin relevante.

Pentru a echilibra situația, Netflix ar putea să mai adauge două degete, dar în jos, pentru ca utilizatorii să poată evalua diferit filmele slabe de cele foarte proaste.

Chiar și doar cu patru degete, Netflix este platforma de streaming cu cel mai mare nivel de personalizare a recomandărilor, ceea ce, de regulă, este un lucru bun, pentru că recomandările se fac în funcție de preferințele observate la utilizator, în loc ca acestea să fie aceleași pentru toți abonații.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
degete
streaming