Cofondatorul Android, Andy Rubin, ar putea înființa o nouă companie producătoare de smartphone-uri

Cofondatorul Android, Andy Rubin, ar putea înființa o nouă companie producătoare de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 dec 2015

Andy Rubin, unul din cei patru cofondatori ai Android Inc, ar putea reveni pe piața smartphone-urilor, de data aceasta cu o companie care să producă device-uri cu Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Conform informațiilor publicate în The Information, Andy Rubin recrutează în prezent oameni pentru o companie nouă, care să producă smartphone-uri. Aceasta va fi finanțată prin incubatorul de startup-uri al lui Rubin,, Playground Fund. Nu este însă clar dacă acesta va fi doar finanțator sau își va asuma și conducerea companiei.

Ținta noii companii se pare că va fi zona hign-end a pieței de smartphone-uri cu Android, acolo unde numai Samsung concurează cu succes. Ceilalți mari producători, precum HTC ori Sony, s-au lovit rând pe rând de probleme financiare și nu au avut un ciclu continu de produse noi la vârful gamei. Concurența acerbă este în zona telefoanelor cu Android ieftine și cu preț mediu. Astfel, Andy Rubin încearcă să profite de slăbiciunile producătorilor actuali și să intre pe o zonă cu marjă de profit mare.

Andy Rubin a fost înlocuit la conducerea diviziei Android de Sundar Pichai în martie 2013 și a plecat de la Google în noiembrie 2014. De atunci, Rubin a investit în proiecte de inteligență artificială și Internet of Things.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
google
android
andy rubin