Microsoft a cumpărat SwiftKey, dezvoltatorul celei mai populare tastaturi de smartphone

Microsoft a cumpărat SwiftKey, dezvoltatorul celei mai populare tastaturi de smartphone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 feb 2016

Conform celor de la The Financial Times, Microsoft va anunța în curând achiziția SwiftKey, compania care produce celebra tastatură software cu același nume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Tranzacția se pare că va fi în valoare de 250 milioane de dolari, însă deocamdată niciuna dintre cele două companii nu au confirmat sau infirmat informația.

La prima vedere poate părea o achiziție ciudată. Microsoft are o tastatură proprie, pe care recent a lansat-o și pe iOS, deci achiziția altei tastaturi, fie și atât de apreciată precum SwiftKey, nu prea are sens.

Însă, în spatele tastaturii SwiftKey stă o tehnologie de care Microsoft ar putea fi interesată. Este vorba de sistemul de predicție care folosește elemente ce țin de inteligența artificală.

SwiftKey dezvoltă în prezent o nouă versiune a aplicației care, se pare, folosește un sistem avansat de predicție, capabil să intuiască cu un anumit nivel de acuratețe cuvintele și chiar frazele pe care ar urma să le scrie utilizatorul. Și face asta urmărind obiceiurile de utilizare și informațiile primite și trimise prin intermediul aplicațiilor pe care acesta le folosesște.

Simplu spus, algoritmul de inteligență artificială al celor de la SwiftKey învață cât se poate de mult despre utilizator și folosește aceste informații pentru a-și da seama ce ar urma să scrie acesta. Iar acest sistem de inteligență artificială ar putea fi folosit pe viitor în domenii mult importante decât o tastatură software. Acesta ar putea fi motivul pentru care Microsoft este interesată să cumpere SwiftKey.

SwiftKey Neural Alpha, tastatura aflată în stadiu de test care folosește o rețea neuronală artificială pentru predicție, este disponibilă în prezent pe Android și poate fi instalată de aici.

UPDATE: Microsoft a confirmat achiziția și suma de 250 milioane de dolari (cash).

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
swiftkey
tastatura
smartphone
android