Abramovici, considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a vândut Chelsea cu aproape 5 miliarde euro. Mesaj anterior - Profitul va fi donat către victimele războiului din Ucraina!

Abramovici, considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a vândut Chelsea cu aproape 5 miliarde euro. Mesaj anterior - Profitul va fi donat către victimele războiului din Ucraina!
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2022

Un grup condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, va achiziționa clubul englez de fotbal Chelsea Londra în cadrul unei oferte de 4,25 miliarde lire sterline, a anunțat gruparea londoneză, citată de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

„Vânzarea va fi finalizată la finele lunii mai sub rezerva obținerii tuturor autorizațiilor legale necesare”, a precizat clubul într-un comunicat, arată Agerpres.

Consorțiul condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, va achiziționa Chelsea într-o ofertă pentru 4,25 miliarde de lire sterline (4,93 miliarde de euro), a anunțat clubul londonez, confirmând informații de la Telegraph, arată și news.ro.

În urma unui lung proces de licitație care a implicat mai multe grupuri, grupul reprezentat de Boehly și de partenerii săi investitori au fost reținuți de banca new-yorkeză Raine Group, care supervizează vânzarea.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Acest grup este compus, în afara lui Boehly, de Mark Walter, coproprietar al lui Dodgers, din miliardarul elvețian Hansjoerg Wyss și din societatea americană de investiții Clearlake Capital.

„Clubul Chelsea poate confirma că termenii au fost acceptați pentru ca un nou grup de proprietari, conduși de Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter și Hansjoerg Wyss, să poată cumpăra clubul", se arată în comunicatul Chelsea FC.

„Din totalitatea de investiții ce va fi realizată, 2,5 miliarde lire sterline vor fi alocate cumpărării de acțiuni ale clubului și această sumă va fi depusă într-un cont bancar britanic blocat cu intenția de a face o donație de sută la sută în acțiuni de caritate, conform deciziei luate de Roman Abramovici. Acordul guvernului britanic va fi necesar pentru ca aceste fonduri să poată fi transferate în contul bancar blocat", se mai arată în comunicatul clubului.

În plus, noii proprietari s-au angajat să investească 1,75 miliarde lire sterline în contul clubului.

Clubul Chelsea riscă să intre în faliment dacă nu își va schimba proprietarul până la sfârșitul acestei luni, când va expira licența specială acordată de guvern, conform presei britanice.

VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Prețul energiei este marea problemă. Celelalte pot fi oarecum gestionabile până la un punct

Actualul proprietar al grupării de pe Stamford Bridge, Roman Abramovici, asigurase că nu va pretinde rambursarea împrumuturilor sale către club și a promis că toate veniturile din vânzare vor fi donate unei fundații caritabile care ajută victimele războiului din Ucraina. Această promisiune a convins guvernul de la Londra să acorde o licență specială clubului Chelsea, valabilă până la 31 mai.

Anterior, Sir Jim Ratcliffe, patronul grupului Ineos, făcuse o ofertă de cumpărare a clubului Chelsea.

Conducerea Premier League are programată viitoarea sa reuniune pe 8 iunie, dată până la care Chelsea are nevoie de o nouă licență pentru a putea lua parte la viitorul sezon, adaugă Sky Sports.

În martie, Roman Abramovici a anunțat că renunță oficial la acțiunile pe care le deține la Chelsea. Miliardarul a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului englez, că profitul îl va dona către victimele războiului din Ucraina.

Chelsea costa 7 miliarde de euro, potrivit presei internaționale. Sunt incluse datoria față de Roman Abramovich, de 2.4 miliarde de euro, costul brand-ului și proiectul noului stadion, de 2.7 miliarde de euro.

Abramovici a avut mai demult o ofertă de 2.6 miliarde pentru a vinde Chelsea, dar a refuzat.

Șeful lui Chelsea, rusul Roman Abramovici, a scos clubul la vânzare în martie cu câteva zile înainte ca acesta să se confrunte cu sancțiunile britanice, ca urmare a invaziei Rusiei asupra Ucrainei, lansată pe 24 februarie.

El a insistat că nu va solicita înapoi niciun împrumut luat de club pe parcursul conducerii sale de 19 ani și că toate veniturile din vânzare vor merge către victimele războiului.

"Intențiile domnului Abramovici cu privire la donarea veniturilor din vânzarea Chelsea către organizații de caritate nu s-au schimbat”, a asigurat joi un purtător de cuvânt.

Abramovici, considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a vândut Chelsea cu aproape 5 miliarde euro. Mesaj anterior - Profitul va fi donat către victimele războiului din Ucraina!

 

Roman Abramovici conduce clubul Chelsea din 2003. 

Clubul are o datorie de 1,8 miliarde la proprietarul său, pe care viitorul proprietar va trebui să o plătească.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Abramovici, considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, se teme de sancțiuni economice după invazia Rusiei în Ucraina.

El a fost solicitat de ucraineni să ajute la restabilirea păcii și a făcut acest lucru după ce a încredințat conducerea grupării Chelsea administratorilor fundației clubului.

Sub conducerea lui Abramovici, Chelsea a ajuns dintr-o formație de mijlocul clasamentului să facă parte din elita fotbalului englezesc.

Din 2003, Chelsea a câștigat de cinci ori campionatul Angliei, de cinci ori Cupa Angliei, de trei ori Cupa Ligii Angliei, de două ori Supercupa Angliei, de două ori Cupa Mondială a Cluburilor, de două ori Liga Europa și de două ori Liga Campionilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
abramovici
chelsea