Care este cel mai scump fundaș din lume. Profit de 477% în 2 ani pentru vânzătorii de la Southampton

Care este cel mai scump fundaș din lume. Profit de 477% în 2 ani pentru vânzătorii de la Southampton

Sursa foto: pagina de Facebook Virgil van Dijk Fans

Profit.ro
Profit.ro
scris 1 ian 2018

Olandezul Virgil van Dijk a fost cumpărat de clubul englez de fotbal Liverpool pentru 75 milioane de lire sterline, devenind astfel cel mai scump fundaș din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fotbalistul Virgil van Dijk, în vârstă de 26 de ani, a devenit oficial jucător al echipei Liverpool, el devenind cel mai scump fundaș din lume, fiind vândut de gruparea Southampton pentru suma de 75 de milioane de lire sterline, transmite news.ro. Van Dijk este legitimat la Liverpool în prima zi a perioadei de transferuri din această iarnă, 1 ianuarie. Olandezul va purta la Liverpool tricoul cu numărul 4.

Van Dijk a fost achiziționat de Southampton în 2015, de la Celtic Glasgow, în schimbul sumei de 13 milioane de lire sterline, ceea ce înseamnă că la prețul vânzării către Liverpool, Southampton a marcat, după numai 2 sezoane, un profit de 476,92%. El a semnat atunci un contract pe cinci ani. Precedentul record la transferul unui fundaș fusese stabilit în luna iulie, când Benjamin Mendy (23 de ani) a fost achiziționat de Manchester City de la AS Monaco în schimbul sumei de 52 de milioane de lire sterline.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
liverpool
southampton
marea britanie
fotbal