Coreea de Nord îi invită pe străini să vină să joace golf

Coreea de Nord îi invită pe străini să vină să joace golf
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2023

Coreea de Nord, una dintre cele mai închise țări din lume, i-a invitat pe jucătorii de golf străini să participe la un turneu de amatori la Phenian pentru "a dezvolta legături de prietenie" cu omologii lor nord-coreeni, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De la începutul anului 2020, țara a impus restricții foarte severe pentru combaterea COVID-19, dar există tot mai multe semne că regimul ar putea relaxa controalele la frontieră, scrie Agerpres.

FOTO Rock Holding investește 70 de milioane de euro într-un hotel de cinci stele în Poiana Brașov CITEȘTE ȘI FOTO Rock Holding investește 70 de milioane de euro într-un hotel de cinci stele în Poiana Brașov

Iar invitația adresată jucătorilor de golf străini merge în această direcție.

Terenul de golf al capitalei nord-coreene găzduiește "o competiție de jucători de golf amatori primăvara și toamna, iar amatorii străini pot participa, de asemenea", conform paginii de internet a terenului de golf, care se află sub administrația turismului de la Phenian.

Într-un alt semn de deschidere, Beijingul a confirmat în iulie că Coreea de Nord s-a înregistrat pentru Jocurile Asiatice, care vor avea loc în China în septembrie.

Un Chan-Il, un transfug devenit cercetător și care conduce Institutul Mondial pentru Studii privind Coreea de Nord, a declarat că Phenianul "a făcut din golf o modalitate importantă de a obține valută străină" și chiar a creat un "departament de golf" la o cunoscută universitate sportivă din capitală.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
golf