FC Barcelona, profit de 304 milioane de euro în sezonul 2022-2023

FC Barcelona, profit de 304 milioane de euro în sezonul 2022-2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

FC Barcelona a anunțat un profit de 304 milioane de euro pentru sezonul 2022-2023, mai mare decât previziunile clubului catalan, care urmărește să-și consolideze situația financiară după problemele din ultimii ani, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News

Gruparea "blaugrana", care prognozează venituri de 859 de milioane de euro pentru sezonul actual, a încheiat anul financiar 2022-2022 cu un beneficiu net de 304 milioane de euro după impozite, un rezultat superior celui aprobat în bugetul clubului pentru sezonul trecut", a precizat Barca într-un comunicat.

România va găzdui, din nou, un turneu important de tenis masculin. Anunțul lui Ion Țiriac CITEȘTE ȘI România va găzdui, din nou, un turneu important de tenis masculin. Anunțul lui Ion Țiriac

Pentru sezonul 2022-2023 fusese bugetat un profit de 274 de milioane de euro, cu 30 de milioane mai mic decât a fost înregistrat în final, scrie Agerpres.

Datoria netă a fost redusă de la 680 milioane de euro în iunie 2021 la 552 milioane de euro un an mai târziu.

Pentru sezonul curent, Barca mizează pe un profit de 11 milioane de euro înainte de impozitare.

Situația campioanei en titre a Spaniei "s-a îmbunătățit în toate domeniile'', la nivel comercial, ticketing, sponsorizare sau merchandising. Vânzările în magazinele clubului au ajuns astfel la 100 de milioane de euro, "un record absolut în acest sector de activitate".

Primăria Capitalei a lansat licitația pentru finalizarea lucrărilor la patinoarul Mihai Flamaropol CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei a lansat licitația pentru finalizarea lucrărilor la patinoarul Mihai Flamaropol

În cadrul respectării fair play-ului, Liga spaniolă de fotbal exercită un control strict asupra cheltuielilor cluburilor pentru salarii și transferuri de jucători. La Liga a decis, pe 14 septembrie, să reducă plafonul cheltuielilor Barcelonei, fixat acum la 270 de milioane de euro. Acest plafon se referă la salariile jucătorilor și personalului, costurile de amortizare a transferurilor, onorariile agenților, bonusurile etc.

Dacă acest plafon este depășit, clubul ar putea folosi doar 50% din venituri până când se va încadra din nou în limitele stabilite.

FC Barcelona și-a redus salariile în urma mai multor plecări de jucători în această vară, printre care cele ale veteranilor Sergio Busquets și Jordi Alba, care au ajuns în Statele Unite alături de Lionel Messi, la Inter Miami, și francezului Ousmane Dembele, care a semnat cu PSG.

viewscnt
Afla mai multe despre
fc barcelona
fotbal