Ion Țiriac: Arena de tenis de la Otopeni se face, dar durează birocrația

Ion Țiriac: Arena de tenis de la Otopeni se face, dar durează birocrația
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2024

Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat, după finala de la Țiriac Open, că va construi o arenă de tenis la Otopeni pentru turneul găzduit acum de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală, însă ridicarea acesteia va fi îngreunată de birocrație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

De asemenea, fostul tenisman a menționat că în baza sportivă de la Otopeni din apropierea patinoarului vor mai fi construite o academie de tenis, un bazin olimpic, o sală de gimnastică, dar și o academie de fotbal dacă va dori Mircea Lucescu, scrie Agerpres.

One United Properties a înregistrat vânzări și pre-vânzări rezidențiale de 57,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024 CITEȘTE ȘI One United Properties a înregistrat vânzări și pre-vânzări rezidențiale de 57,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024

"Eu sunt foarte mulțumit de turneu, e impresionant că oamenii și-au adus aminte și că încă din prima zi nu am mai avut niciun bilet. Te face să te gândești... dar aici, în această bază, e greu să mărești cu încă 1.000 de locuri. Foarte greu cred că o să iau aprobările ca să fac stadionul de tenis de data asta, pentru că legea fundațiilor care trebuia să iasă nu a mai ieșit. Și atunci ne-am luat la revedere de la acea sală de 13-15.000 de locuri. Însă stadionul de tenis se face, academia de tenis se face, însă durează până luăm aprobările. Arena de tenis va fi la Otopeni, împreună cu academia alături de cele 20 de terenuri de tenis. Deci tot ce s-a promis se face, la fel și piscina olimpică și sala pentru Nadia. Iar dacă Lucescu vrea o școală de fotbal, n-am glumit, îi fac și teren de fotbal tot acolo. Avem loc, avem ce să facem, am și fonduri, pentru că mi le-a dat fundația. Deci tot acest complex se face, dar durează birocrația", a precizat Țiriac.

Întrebat dacă intenționează să investească la clubul de fotbal Dinamo București, Ion Țiriac a răspuns: "La Dinamo? Eu nu mă pricep la fotbal. Și dacă spun că aș face ceva cu Lucescu, aș face-o pentru copii, pentru nimic altceva. Eu nu am putut avut succes la mine, la Brașov, unde am vrut să fac patinoarul de hochei... și cei de acolo au votat să nu-l fac. E ceva de neconceput să nu vrei când vine cineva și îl face gratis și îți dă cheile".

Tenismanul maghiar Marton Fucsovics a câștigat titlul în proba de simplu a turneului Țiriac Open (ATP 250), găzduit de baza sportivă Năstase/Marica din Capitală și dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce l-a învins în finala desfășurată duminică pe argentinianul Mariano Navone, cu 6-4, 7-5.

viewscnt
Afla mai multe despre
ion țiriac
tenis