Justiția spaniolă cere 5 ani de închisoare pentru Ancelotti

Justiția spaniolă cere 5 ani de închisoare pentru Ancelotti
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, se află în vizorul justiției spaniole. Italianul riscă cinci ani de închisoare pentru o evaziune fiscală estimată la peste un milion de euro, relatează RMC Sport.

După ce a câștigat a cincea Ligă a Campionilor (după 2003 și 2007 cu AC Milan și 2014 și 2022 cu Real Madrid), Carlo Ancelotti este acum în vizorul justiției spaniole. Potrivit El Mundo, antrenorul italian riscă până la cinci ani de închisoare pentru infracțiuni fiscale comise în timpul primului său mandat în Spania.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Alpine lansează primul său hot hatch electric: 220 CP și 380 km autonomie CITEȘTE ȘI FOTO Alpine lansează primul său hot hatch electric: 220 CP și 380 km autonomie
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În martie anul trecut, procuratura din Madrid a cerut patru ani și nouă luni de închisoare împotriva antrenorului lui Real Madrid pentru fraude comise în dauna fiscului spaniol în 2014 și 2015. Tehnicianul de 65 de ani nu a declarat peste un milion de euro din drepturi de imagine pe o perioadă de doi ani. Abogacía del Estado (Procuratura Generală a statului) a mărit ușor pedeapsa la cinci ani de închisoare, scrie News.ro.

Potrivit El Mundo, care a avut acces la documentul prezentat în instanță, Carlo Ancelotti era obligat să plătească impozite pentru toate veniturile sale. Cu toate acestea, în declarația sa, italianul nu a trecut veniturile pe care le-a obținut din exploatarea imaginii sale, ci doar remunerațiile legate de activitatea sa de antrenor la Real Madrid. El ar fi folosit societatea Vapia Limited, cu sediul în Insulele Virgine Britanice (considerate un paradis fiscal de către Uniunea Europeană), pentru a-și gestiona drepturile de imagine. Frauda s-a ridicat la 386 361,93 euro în 2014 și la 675 718,76 euro în 2015.

Apărarea lui Carlo Ancelotti, care afirmă că a primit "sfaturi proaste" în ceea ce privește declararea impozitelor sale, cere reducerea pedepsei, subliniind că antrenorul italian a acoperit deja o mare parte din presupusa fraudă.

viewscnt
Afla mai multe despre
real madrid
carlo ancelotti