Lionel Messi intră în clubul sportivilor miliardari

Lionel Messi intră în clubul sportivilor miliardari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2020

Starul argentinian Lionel Messi, jucătorul echipei de fotbal FC Barcelona, intră în clubul foarte restrâns al sportivilor care au adunat peste un miliard de dolari pe parcursul carierelor lor, potrivit revistei economice americane Forbes, citată de AFP.

Argentinianul va fi fotbalistul cel mai bine plătit al planetei la finalul anului 2020, venituri totale de 126 milioane de dolari, cea mai mare parte din această sumă (92 milioane) fiind reprezentată de salariile pentru sezonul 2020-2021, celelalte 34 de milioane provenind din parteneriate și alte contracte de sponsorizare, a calculat Forbes, potrivit Agerpres.

Cel mai mare șantier de dezvoltare mixed-use este la Iași. Iulius avansează cu Palas Campus, o investiție de regenerare urbană de 120 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Cel mai mare șantier de dezvoltare mixed-use este la Iași. Iulius avansează cu Palas Campus, o investiție de regenerare urbană de 120 de milioane de euro

Messi este al patrulea sportiv care atinge suma astronomică de un miliard de dolari din venituri, după jucătorul de golf Tiger Woods, fostul boxer Floyd Mayweather și marele său rival de pe terenurile de fotbal, portughezul Cristiano Ronaldo.

În acest "club al miliardarilor" figurează, de asemenea, legenda baschetului Michael Jordan, a cărui avere a sporit însă după retragerea din activitate, grație mega-contractului său cu producătorul echipament sportiv Nike și a cumpărării echipei de baschet Charlotte Hornets.

În clasamentul veniturilor pe anul 2020 din fotbalul mondial, Lionel Messi l-a devansat pe Cristiano Ronaldo, portughezul adunând la rândul său 117 milioane dolari (70 milioane din salarii), în timp ce brazilianul Neymar, atacantul lui Paris Saint-Germain, ocupă poziția a treia, cu 96 milioane dolari (78 milioane din salarii).

Francezul Kylian Mbappe se află pe locul al patrulea, cu 42 milioane dolari (28 milioane din salarii), Forbes prezentându-l pe jucătorul lui PSG, în vârstă de 21 ani, drept "fotbalistul în ascensiune", atât pe teren cât și în afara acestuia.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
lionel messi
fc barcelona