ULTIMA ORĂ Simona Halep poate reveni în competiții

ULTIMA ORĂ Simona Halep poate reveni în competiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2024

Simona Halep va putea reveni în competiții, suspendarea sa fiind redusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la patru ani la nouă luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 “TAS admite apelul depus de Simona Halep și reduce perioada de ineligibilitate a acesteia de la patru ani la nouă luni.  Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de ITF Independent Tribunal trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS,

Becali vrea un nou partid, alături de un fost fotbalist CITEȘTE ȘI Becali vrea un nou partid, alături de un fost fotbalist

Comisia TAS a considerat că este oportun să emită dispozitivul hotărârii arbitrale Hotărâre arbitrală cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător. De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obținute de dna Halep din 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament și premii în bani. Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA și apelul depus de Simona Halep este admis în parte (cererea sa de antedatare a începerii suspendării la 29 august 2022 este respinsă)”, a precizat Tribunalul.

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanța anunța că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

Un miliardar britanic cumpără 25% din Manchester United. Nu este epilogul visat. Fiu de tâmplar, cunoscut pentru negocierile dure. Pregătește deja sute de concedieri CITEȘTE ȘI Un miliardar britanic cumpără 25% din Manchester United. Nu este epilogul visat. Fiu de tâmplar, cunoscut pentru negocierile dure. Pregătește deja sute de concedieri

În 12 septembrie 2023, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. 

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informațiile personale de sănătate.

VIDEO Primăria Timișoara va construi un stadion nou CITEȘTE ȘI VIDEO Primăria Timișoara va construi un stadion nou

Între altele, se menționează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat și cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranță, deoarece pe etichetă nu figurau substanțe interzise și nu părea a fi riscant.

Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv, substanță care, în opinia ei, a dus la suspendarea sa pe patru ani pentru dopaj. Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu Roxadustat, medicament folosit adesea de persoanele cu anemie, relatează Reuters.

Roxadustat, care se află pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Antidoping, poate crește hemoglobina și producția de celule roșii din sânge, sporind rezistența.

FOTO Șervețelul pe care Messi l-a semnat la 13 ani pentru a se alătura Barcelonei, scos la licitație. Prețul de pornire va fi de sute de mii de lire sterline CITEȘTE ȘI FOTO Șervețelul pe care Messi l-a semnat la 13 ani pentru a se alătura Barcelonei, scos la licitație. Prețul de pornire va fi de sute de mii de lire sterline

Halep, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a folosit suplimente Schinoussa în timpul turneului de la Flushing Meadows din 2022 și că Keto MCT pe care l-a luat a fost contaminat cu Roxadustat, care nu a fost dezvăluit pe etichetă.

Dubla campioană de grand slam a declarat că nu a folosit niciodată substanțe interzise și că neglijența Quantum și afirmațiile false că suplimentul său era legal i-au afectat cariera și i-au provocat umilință.

Halep cere, de asemenea, daune punitive. Ea a intentat procesul la un tribunal din New York, în Manhattan.

FOTO Nicușor Dan a dus la patinoarul Flamaropol antreprenori interesați să-l refacă CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan a dus la patinoarul Flamaropol antreprenori interesați să-l refacă

Quantum, cu sediul în Scarborough, Ontario, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii pentru Reuters.

Fondatorul său a declarat în octombrie pentru ziarul canadian The Globe and Mail că Halep caută un țap ispășitor și că firma sa a fost transformată în "țapul ispășitor".

Halep a contestat suspendarea de patru ani impusă în septembrie anul trecut de un tribunal al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis.

Deși a fost de acord că Halep nu a știut că suplimentul ar fi putut conține Roxadustat, tribunalul a declarat că această contaminare nu ar fi putut explica cantitatea de medicament găsită în proba sa de urină din 29 august 2022.

ANUNȚ - VIDEO&FOTO Țiriac va construi un nou patinoar în Brașov CITEȘTE ȘI ANUNȚ - VIDEO&FOTO Țiriac va construi un nou patinoar în Brașov

Halep a câștigat Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019.

Simona Halep a declarat recent, într-un interviu pentru Euronews, că dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv va menține decizia de suspendare a sa pe patru ani aceasta va însemna sfârșitul carierei sale.

”Dacă vor fi patru ani nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele. Da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal.”, a spus Halep.

FOTO Mesaj inedit de protest pe panourile electronice de pe Autostrada A0 Sud: „Nu plătește facturile!” CITEȘTE ȘI FOTO Mesaj inedit de protest pe panourile electronice de pe Autostrada A0 Sud: „Nu plătește facturile!”

Ea și-ar fi dorit ca Patrick Mouratoglou să iasă mai devreme public pentru a-și asuma răspunderea pentru suplimentul contaminat: ”Mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez (...) Încrederea mea este acum un pic zdruncinată.”

viewscnt
Afla mai multe despre
simona halep
tenis