Un mare juriu din Texas a decis ca Bela și Marta Karolyi să nu fie inculpați în legătură cu abuzurile sexuale ale fostului medic al echipei de gimnastică a SUA

Un mare juriu din Texas a decis ca Bela și Marta Karolyi să nu fie inculpați în legătură cu abuzurile sexuale ale fostului medic al echipei de gimnastică a SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2018

Un mare juriu din Texas a refuzat să îi pună sub inculpare pe Bela și Marta Karolyi, foștii antrenori ai lotului național de gimnastică al României și al marii campioane Nadia Comăneci, pentru vreun presupus rol al lor în abuzurile sexuale ale fostului medic al echipei de gimnastică a SUA, Larry Nassar, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procuratura din Walker County a anunțat că nu s-au descoperit dovezi ale unor activități condamnabile ale soților Karolyi.

Un mare juriu l-a inculpat pe Larry Nassar, pe numele acestuia existând șase capete de acuzare pentru agresiune sexuală a unui copil, pentru acțiunile sale la ferma din Huntsville, aflată la aproximativ 110 kilometri de Houston. Marele juriu a inculpat-o și pe o fostă antrenoare din cadrul federației de gimnastică, Deborah Van Horn.

Canada anunță taxe noi pentru importuri americane în valoare de 16 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Canada anunță taxe noi pentru importuri americane în valoare de 16 miliarde de dolari

Bela și Marta Karolyi declarau, într-un Interviu pentru NBC, în luna aprilie, că nu au știut nimic de agresiunile sexuale care ar fi avut loc la ferma lor. Marta Karolyi a precizat că nu avea cum să știe că Nassar le abuza pe sportive.

O avocată a mai multor sportive care au fost agresate sexual de Nassar a acuzat cuplul că ar fi ignorat ceea ce se întâmpla la fermă, deși primiseră numeroase semnale în legătură cu abuzurile.

Larry Nassar, care a lucrat și pentru Universitatea din Michigan, a fost condamnat în ianuarie, în Michigan, la până la 175 de ani de închisoare pentru agresarea sexuală a tinerelor gimnaste care se aflau în grija sa. La procesul din Michigan, au depus mărturie aproximativ 160 de victime ale lui Nassar.

Ferma soților Karolyi a fost folosită în mod regulat pentru cantonamente, dar la scurt timp după condamnarea lui Nassar, Federația Americană de Gimnastică a anulat ședințele de pregătire de acolo.

viewscnt
Afla mai multe despre
bela karolyi
marta karolyi
gimnastică
nadia comaneci
lotul national de gimnastica
sua
abuzuri sexuale
larry nassar