Valoarea clubului de fotbal Dinamo - previzionată să depășească 53 milioane euro. Noii proprietari pregătesc și obligațiuni corporative în cel mult un an

Valoarea clubului de fotbal Dinamo - previzionată să depășească 53 milioane euro. Noii proprietari pregătesc și obligațiuni corporative în cel mult un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2023

Valoarea clubului de fotbal Dinamo este previzionată a atinge 53,7 milioane euro, o creștere de peste 3 ori comparativ cu nivelul actual, noii proprietari ai echipei pregătindu-se ca, după campania de atragere de fonduri lansată acum pe SeedBlink, să atragă capital suplimentar de 4 milioane euro (prin investitori ancoră și plasament privat) și încă milioane euro prin emisiune de obligațiuni corporative lansate în cel mult un an, pentru a atinge ținta necesară de capital de 13 milioane euro. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clubul de fotbal Dinamo se listează pe platforma românească SeedBlink, prin care pot fi obținute finanțări de la investitori individuali.

Runda de finanțare a fost deschisă astăzi, tichetul de investiție începând de la 1.000 euro.

FOTO Transalpina - deschisă circulației CITEȘTE ȘI FOTO Transalpina - deschisă circulației

Ținta acestei runde de finanțare este atragerea sumei de 1,94 milioane euro, care, adaugată sumelor deja promise din partea investitorilor ancoră, ar ajunge la un total de 4,34 milioane euro. Astfel, investitorii care subscriu prin SeedBlink pot ajunge în total la o deținere de 12,4% în compania proprietară Red&White Management SA (RWM). Acest procent corespunde cu evaluarea proiectului la momentul actual, de 13,8 milioane euro, înainte de rundă.

„Dinamo permite fanilor și investitorilor oportunitatea de a deveni acționari și a susține consolidarea echipei”, este mesajul.

În luna februarie, cum a anunțat atunci Profit.ro, antreprenori din zona fondului de investiții Certinvest și ai mai multor afaceri au cumpărat pachetul majoritar din acțiunile clubului de fotbal Dinamo de la proprietarul Dorin Șerdean.

"Este doar o inițiativă personală a mea, care nu implică companiile", a declarat atunci pentru Profit.ro Eugen Gheorghe Voicu, președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust și fondator al Certinvest.

În primăvara anului trecut, Dinamo, cu mari probleme financiare, a retrogradat pentru prima dată în eșalonul secund, dar a reușit să revină în urmă cu puține zile.

Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare CITEȘTE ȘI Dănuț Lupu, condamnat la închisoare cu executare

Anterior, în 2021, Tribunalul București aprobase planul de reorganizare a clubului de fotbal Dinamo, reintrat în insolvență, acesta fiind previzionat cu plata în proporție de 100% a datoriilor către creditori în termen de 3 ani.

La acel moment, Dinamo 1948 SA a intrat, la propria cerere, în insolvență. Clubul acumulase din nou datorii, după cinci ani în care a scăpat de acestea tot prin insolvență.

SeedBlink este o platformă specializată preponderent în startup-uri de tehnologie europene, de la faza de precapital inițial până la Seria B, fiind fondată de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău, alături de antreprenorul Iulian Pădurariu.

viewscnt
Afla mai multe despre
seedblink
dinamo