Valoarea jucătorilor de fotbal va scădea din cauza pandemiei de coronavirus

Valoarea jucătorilor de fotbal va scădea din cauza pandemiei de coronavirus
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2020

Valoarea totală estimată a fotbaliștilor va scădea cu 28 la sută dacă niciun meci nu se va juca din cauza pandemiei de coronavirus și contractele jucătorilor nu vor fi înnoite, până la 30 iunie, se arată într-un studiu al Observatorul fotbalului (CIES), citat de lequipe.fr.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CIES a analizat modificarea valorii jucătorilor din cele cinci campionate europene cu fotbal foarte dezvoltat, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța și Italia, iar studiul a relevat o scădere de la 32,7 miliarde de euro la 23,4 miliarde, scrie News.ro.

ING suspendă plata dividendelor, în contextul pandemiei CITEȘTE ȘI ING suspendă plata dividendelor, în contextul pandemiei

În cadrul studiului s-a ținut cont de factori ca vârsta jucătorilor, durata contractelor, traseul în carieră și performanța recentă.

Cea mai mare scădere va fi în cazul fotbaliștilor în vârstă, cu contracte pe termen scurt și care au jucat mai puține meciuri în acest sezon decât în precedentul.

De exemplu, valoarea de transfer a mijlocașului francez al echipei Manchester United, Paul Pogba, 27 de ani, va scădea de la 65 de milioane de euro la 35 de milioane.

În ceea ce privește cluburile, cea mai mare potențială pierdere a fost măsurată în lotul echipei Olympique Marseille, 38 la sută. La polul opus se află tot un club din Ligue 1, Brest, cu o scădere de 16 la sută.

Trei cluburi din Italia, Inter Milano, Verona și Spal, sunt, potrivit acestui studiu, cu potențial mare de scădere, de 34-36 la sută, clasânduse pe locurile 2-4.

Dintre marile cluburi, Bayern Munchen ocupă locul 6, cu 35 la sută, Real Madrid - locul 12, cu 32 la sută, PSG - locul 14, cu 31,5 la sută, FC Barcelona - locul 18, cu 31,3 la sută, Manchester City - locul 23, cu 30,3 la sută. Campioana en titre a Europei, Liverpool, este sub media de 28 la sută, cu 25,1 la sută.

Aplicând aceste procente la valoarea loturilor de jucători rezultă că gruparea Manchester City ar înregistra cea mai mare pierdere, de 412 de milioane de euro, urmată de FC Bareclona, cu 366 de milioane, Liverpool, cu 353 de milioane, Real Madrid, cu 350 de milioane, și PSG, cu 302 de milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
jucatori de fotbal
coronavirus