VIDEO Jackie Chan a purtat torța olimpică pe Marele Zid Chinezesc

VIDEO Jackie Chan a purtat torța olimpică pe Marele Zid Chinezesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2022

Ștafeta torței olimpice și-a început a doua zi pe Marele Zid Chinezesc, actorul Jackie Chan din Hong Kong și medaliați olimpici chinezi numărându-se printre cei care au purtat, pe rând, flacăra de-a lungul unui traseu scurtat la trei zile din cauza coronavirusului, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ștafeta torței care va deschide Jocurile Olimpice de iarnă din 4-20 februarie este foarte modestă în comparație cu ștafeta care s-a desfășurat pe glob pentru Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, un turneu care a fost întrerupt de proteste, scrie Hotnews.ro.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Ma Long, medaliat cu aur olimpic la tenis de masă, și Wu Jingyu, de două ori medaliată cu aur la taekwondo, s-au numărat printre cei care au purtat torța în formă spiralată, roșie și argintie, de-a lungul secțiunii Badaling a Marelui Zid, unde temperatura a fost, joi dimineață, de -11 grade Celsius.

Jackie Chan, în vârstă de 67 de ani, vedeta din Hong Kong a filmelor de acțiune și comedie, cunoscut pentru sprijinul acordat guvernului de la Beijing, a fost trecut în comunicatul oficial de presă sub numele său chinezesc, Chen Gangsheng.

"M-am trezit la 04:00 dimineața. Este a patra mea Olimpiada. Sunt foarte fericit. Mi-e și frig!", le-a spus Chan reporterilor, după ce a alergat de-a lungul zidului.

Investitorii străini pariază pe România CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

Badaling, secțiunea de zid cel mai des vizitată de turiști, se află la 70 km nord-vest de centrul Beijingului, în districtul Yanqing, lângă locurile unde vor avea loc probele de schi alpin din cadrul Jocurilor Olimpice. Secțiunea a fost construită în jurul anului 1.500 d.Hr. în timpul dinastiei Ming.

Tot joi, torța va ajunge la Zhangjiakou, în provincia vecină Hebei, unde vor avea loc majoritatea evenimentelor olimpice pe zăpadă. Ștafeta se va încheia cu aprinderea flăcării olimpice la ceremonia de deschidere de vineri, scrie News.ro.

Din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice se desfășoară într-o "bulă închisă”, cu concurenții și personalul olimpic departe de public. Totuși, competițiile vor avea parte de un public restrâns, selectat înainte.

viewscnt
Afla mai multe despre
jackie chan
jo beijing