VIDEO Mouratoglou, încrezător că Halep va avea câștig de cauză la TAS

VIDEO Mouratoglou, încrezător că Halep va avea câștig de cauză la TAS
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2023

Antrenorul Patrick Mouratoglou este încrezător că Simona Halep va avea câștig de cauză la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în legătură cu suspendarea pentru dopaj și a afirmat că se consideră vinovat pentru suplimentul contaminat oferit sportivei din Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sunt încrezător în ceea ce privește viitorul Simonei, respectiv apelul depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), pentru că este un tribunal independent. Noi am reușit să identificăm de unde a apărut contaminarea. Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să știm. Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen. Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare. Sunt încrezător că acest tribunal independent va atesta că ea nu s-a dopat vreodată, că este o victimă și că trebuie să se întoarcă pe teren cât mai repede pentru a continua să joace. Situația asta mi-a deschis ochii cu privire la faptul că orice sportiv ar putea fi găsit contaminat mâine, pentru că aparent asta se întâmplă tot mai des. Produsele care ar trebui să fie curate sunt contaminate. Vorbim despre niveluri extrem de scăzute de ceva. Când zic extrem de scăzute chiar sunt extrem de scăzute, cu zero efecte, dar se întâmplă să ai în sistem ceva ce n-ar trebui să fie acolo, dar care determină un rezultat pozitiv la un test anti-doping. Iar asta e teribil. Pentru că ești complet nevinovat. Reputația ta este afectată că numele îți este asociat cu dopajul, deși nu te-ai dopat, cariera ta se oprește pentru o perioadă de timp, care poate fi îndelungată. Îți poate afecta întreaga carieră. Îți afectează reputația dintr-un motiv nedrept, pentru că n-ai făcut nimic. Mi-a deschis ochii, pentru că i se poate întâmpla oricui și trebuie să fii 100% sigur că așa ceva nu se poate întâmpla, în momentul în care alegi mărci de suplimente", a declarat Mouratoglou pe Instagram, potrivit News.ro.

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv împotriva deciziei de suspendare a sa pe o perioadă de patru ani pentru dopaj.

ULTIMA ORĂ Mircea Lucescu - sfârșitul carierei. Declarația integrală. UPDATE \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Mircea Lucescu - sfârșitul carierei. Declarația integrală. UPDATE "Nu mă îngropați încă"

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat la 12 septembrie că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Simona Halep a anunțat, marți, într-un mesaj pe Instagram, anunță că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), după ce a fost suspendată patru ani pentru dopaj.

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. 

viewscnt
Afla mai multe despre
simona halep
mouratoglou
tas