O cină japoneză memorabilă la ZenSushi

Restaurante de weekend   
O cină japoneză memorabilă la ZenSushi

O altă cina memorabilă la ZenSushi, pregătită de Iulian Constantin, unul dintre cei mai buni chefs de sushi, sashimi și mâncare japoneză, în general, din București. E meniul cu care au participat în faza de preselecție la competiția Topul Restocracy al Mâncărurilor din București 2019. ZenSushi a intrat în concurs la toate cele 4 sub-categorii (sushi, sashimi, ramen și udon), însă cel mai sigur pe el se simte Iulian la sushi și sashimi. Descrierile felurilor de mâncare sunt date de Iulian, desigur…

TUNA TATAKI CU CU SOS PONZU JALAPANOS

Urmărește-ne și pe Google News

Ton gătit foarte ușor, cu torța, pentru a prinde o ușoară crustă. Sosul ponzu este sosul dulce acrișor cu tentă puțin picantă. I s-a adăugat ardei jalapanos pentru un plus de savoare.

Evenimente

21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
Și Joseph, și investitorii, și restaurantul merită mai mult pentru toate eforturile făcute! CITEȘTE ȘI Și Joseph, și investitorii, și restaurantul merită mai mult pentru toate eforturile făcute!

TUNA TARTAR

Tuna tartar este un preparat complex. Are la baza partea cea mai slabă în grăsime a tonului (akami). Aceasta se mărunțește fin, se adăugă chivas (cepșoară), sosul nostru special pe bază de sos picant kimchee, sos de soia, icre de pește zburător și susan. Se montează pe pat de avocado. Se adăugă un gălbenuș de ou de prepeliță, icre de somon și de pește zburător. Trufă neagră pentru decor și un plus de savoare. Același procedeu se respectă și la tartarul de somon și cel de seabass.

SALMON USUZUKURI

Felii subțiri de somon, tăiate din partea de burtă a somonului, unde carnea este puțin mai grasă, se așază concentric pe farfurie pentu o prezentare cât mai frumoasă. Se adăugă sos ponzu și salată de microplante.

PLATOU CU ROLE SPECIALE DE SUSHI

  • Almond Flakes Roll – rola are în interior crevete katsu, somon și mixul special pe bază de fulgi de migdale. Pe deasupra are topping de avocado și din nou mixul care conține fulgi de migdale.
  • Truffle maki – la această rolă specială orezul se întinde pe o hârtie comestibilă specială din soia. Se adăugă crema de brânză, avocado și somon marinat în sosul pe bază de trufe. Peste roală se adaugă mărar. Toppingul este alcătuit din icre ikura și felii fine de trufă.
  • Sunrise roll – rola are în interior somon, ton și chivas. Toppingul este de mango peste care se adăugă icre ikura și chivas. Rola are un gust foarte fresh.
  • Lobster roll – rola are în interior homar tempura și maioneză japoneză. Toppingul este de avocado și peste acesta se adaugă maioneza japoneză și icre tobiko negre.
  • Otoro nigiri – nigiri din partea cea mai grasă și cea mai gustoasă a tonului. Toppingul este ardei iute jalapanos marinat în sos ponzu. Această piesă este greu de găsit.
  • World cup nigiri – felia de somon se marinează câteva minute în sosul cu puternica aromă de trufă. După realizarea piesei de nigiri se adaugă toppingul format din crema de brânză și icre ikura și o felie fină de trufă și mărar.
Grădinile ascunse ale Bucureștiului CITEȘTE ȘI Grădinile ascunse ale Bucureștiului

SASHIMI

  • Akami (partea slabă în grăsime a tonului)
  • Suzuki (sea bass)
  • Hamaki (yellowtail)
  • Sake (somon)
  • Otoro (partea grasă a tonului)
  • Imbodai (butter fish)

Platoul mai conține ceviche, un preparat fusion din bucătăria peruviană care are la bază somonul, sea bass și critice.

UDON ȘI RAMEN SOUP

Supa Udon are la bază patru ingrediente: apă, sos de soia, mirin, tăiței Udon din faină de grâu. Acesteia i se pot adăuga fructe de mare, ceapă verde și algele wakame. Porc Ramen este cea mai cunoscută supă din bucătăria japoneză care are la baza stocul de porc și sosul de soia, i se adăugă pastele ramen, broccoli, ou fiert, porumb, porc și ceapă verde.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
zensushi
restaurante bucuresti