VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Stratulat, CEO Sourceless: Am introdus inclusiv module de AI dezvoltate de firma lui Elon Musk, pentru ca non IT-iștii să poată programa

VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Stratulat, CEO Sourceless: Am introdus inclusiv module de AI dezvoltate de firma lui Elon Musk, pentru ca non IT-iștii să poată programa
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2022

Pe baza tehnologiei blockchain, constănțeanul Alexandru Stratulat a creat Web 3.0 (World Wide Blockchain), o versiune mult mai rapidă, eficientă și sigură față de actualul World Wide Web. Non IT-iștii vor putea programa cu ajutorul platformei Sourceless, care este momentan în faza de dezvoltare, tehnologia din spate fiind patentată în Statele Unite.

„Din ’89 de când s-a inventat Web-ul, nu prea a fost modificat în zona de securitate. Apar din ce în ce mai multe probleme, erori, atât umane cât și atacuri cibernetice care continuă și în ziua de astăzi. Prin această platformă bazată pe tehnologia blockchain, oferim nu o altă soluție antivirus, ci efectiv posibilitatea de a respinge existența oricărui tip de malware. Nu permitem existența unor programe indiferent de tipul lor, și aici mă refer în principal la cele tip malware, identități ascunse, furt de identitate. Efectiv, validăm identitatea în digital și a persoanelor și a softurilor”, a spus, la PROFIT NEWS TV, Alexandru Stratulat, CEO Sourceless.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Încă din 2014, acesta a început să identifice nevoile utilizatorilor de internet în ceea ce privește protecția și securitatea datelor personale.

„În ultimii ani, la nivel mondial, Web-ul are parte de tot mai multe atacuri cibernetice. Sunt niște probleme reale și am considerat că trebuie să venim cu o soluție la ceea ce este stricat în Web”, mai spune CEO-ul Sourceless.

PROFIT NEWS TV Dan Berteanu, cofondator Exit by Choice Program: Marea majoritate a antreprenorilor asimilează vânzarea cu moartea lor profesională. Vom vedea un val de exit-uri CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Dan Berteanu, cofondator Exit by Choice Program: Marea majoritate a antreprenorilor asimilează vânzarea cu moartea lor profesională. Vom vedea un val de exit-uri

El adaugă că întreg ecosistemul platformei duce mai degrabă spre un cognitive Web, care este „un pic mai isteț decât actualul Web” și oferă posibilitatea non IT-iștilor să programeze.

„Unul dintre partenerii noștri dezvoltă machine learning și AI. Aceștia au un modul de AI care va funcționa pe ecosistemul nostru și va fi inclusiv implementat cu ajutorul softului nostru de bază A.R.E.S. Am introdus inclusiv module de open AI dezvoltate de firma lui Elon Musk, care ne oferă posibilitatea ca din scris să trecem la cod de programare.

Acesta este un pas foarte important pe zona de development, pentru că non IT-iștii vor putea face programare. Nu este ajuns încă la o maturitate și dezvoltare extraordinară însă este un prim pas în zona de programare pentru oamenii non IT.

Acesta este un lucru pe care noi îl implementăm și care îi va ajuta în mod direct chiar și pe cei fără cunoștințe tehnice să poată oferi produse bazate pe programare. Următorii pași pe care îi avem de făcut este să invităm oamenii să ne folosească și să ne testeze platforma”, precizează Alexandru Stratulat.

PROFIT NEWS TV Dan Vidrașcu, co-fondator Voxa: Extinderea regională e un proiect care ne atrage tot mai mult. Avem ambiții foarte mari, dar avem nevoie și de mulți bani CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Dan Vidrașcu, co-fondator Voxa: Extinderea regională e un proiect care ne atrage tot mai mult. Avem ambiții foarte mari, dar avem nevoie și de mulți bani

Antreprenorul consideră că atragerea de specialiști IT reprezintă principala provocare pe care o are în momentul de față.

„Cred că este cel mai dificil lucru pe care îl am de făcut. Chiar dacă suntem la un nivel foarte ridicat ca și specialiști, sincer, în urma interviurilor pe care le-am tot avut, din păcate oamenii nu vor să facă muncă de cercetare. Este dificil de găsit oameni dedicați și dispuși să învețe alături de noi”, afirmă CEO-ul Sourceless.

viewscnt
Afla mai multe despre
sourceless
alexandru stratulat
web