Agricover Credit semnează cu Garanti și UniCredit

Agricover Credit semnează cu Garanti și UniCredit
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 25 mai 2018

Acționarii Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a grupului Agricover, controlat de omul de afaceri iranian Jabbar Kanani, unul dintre principalii jucători pe piața locală agricolă, au hotărât contractarea unui credit de 10 milioane de lei de la Garanti Bank și suplimentarea cu 25 miloane de lei, la 80 milioane de lei, a împrumutului acordat de UniCredit Bank România în 2009, conform datelor consultate de Profit.ro.

Recent, acționarii companiei au decis să împrumute 10 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). În toamna anului trecut, BERD a intrat în acționariatul grupului Agricover.

Urmărește-ne și pe Google News

Anterior, Agricover Credit a decis suplimentarea facilității de credit de tip revolving acordată de CEC Bank cu 17 milioane de lei, la 50 milioane de lei.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Retailerul electro-IT Altex va lansa o platformă de creditare digitală, dezvoltată cu TBI Credit CITEȘTE ȘI Retailerul electro-IT Altex va lansa o platformă de creditare digitală, dezvoltată cu TBI Credit

La finele anului 2017, Agicover Credit a împrumutat 20 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) și Banca Mării Negre (Black Sea Trade and Development Bank - BSTDB), după ce în urmă cu aproape 2 ani a mai tras 15 milioane euro de la BEI, pentru finanțări agricole.

BEI a creditat Agricover Credit cu 5 milioane de euro pentru a finanța proiectele întreprinderilor mici și mijlocii, iar Banca Mării Negre a participat cu 15 milioane de euro, sumă rambursabilă pe 7 ani, fără garanții și asumarea de către societate de obligații.

În prima parte a anului 2017, societatea a încheiat un acord de finanțare în valoare de 70 milioane de lei cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale.

Împrumutul permite companiei să ofere soluții de creditare fermierilor mici și medii pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru și creșterea productivității fermelor.

DOCUMENT Decizie în Senat: Contractele de credit pentru consumatori, inclusiv de leasing, nu mai constituie titlu executoriu. Penalitățile nu pot depăși 50% din restanță, iar debitorii pot vinde bunul luat în leasing CITEȘTE ȘI DOCUMENT Decizie în Senat: Contractele de credit pentru consumatori, inclusiv de leasing, nu mai constituie titlu executoriu. Penalitățile nu pot depăși 50% din restanță, iar debitorii pot vinde bunul luat în leasing

Cu un capital de 65,41 milioane de lei, compania îi are ca aționari pe Agricover Holding – 99,99% și Agricover SA – 0,01%. Compania face parte din grupul Agricover, controlat de omul de afaceri Jabbar Kanani.

Agricover Credit IFN este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Grupul reunește diviziile Agri-Business și Agri-Finance, având peste 850 angajați și un număr de peste 4.500 clienți fermieri la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricover credit
garanti bank
unicredit bank
credit