Allianz-Țiriac vrea să reînnoiască polița care despăgubește angajații ROMATSA cu până la 1,4 milioane de lei în cazul pierderii brevetului de controlor de trafic

Allianz-Țiriac vrea să reînnoiască polița care despăgubește angajații ROMATSA cu până la 1,4 milioane de lei în cazul pierderii brevetului de controlor de trafic
scris 17 feb 2017

Allianz-Țiriac a depus singura ofertă pentru polița de asigurare a salariaților ROMATSA împotriva riscului de pierdere a brevetului de controlor de trafic din motive medicale, inclusiv deces.

Estimată la 24 milioane de lei, polița va fi emisă pentru perioada mai 2017 – mai 2020.

La licitație s-au înscris și Asirom VIG și BCR Asigurări de Viață VIG, dar cele două companii nu au depus ofertă în etapa de evaluare.

Suma asigurată prin poliță este de 689.860.647 lei și acoperă 1.081 de salariați ai instituției, potrivit caietului de sarcini al licitației.

Limita maximă pe salariat a sumei asigurate care va fi acordată pentru cazul pierderii licenței, brevetului sau certificatului de controlor de trafic din motive medicale (caz ce include și decesul) este de 1.434.111 lei.

Orange câștigă în fața Vodafone contul ROMATSA CITEȘTE ȘI Orange câștigă în fața Vodafone contul ROMATSA

Anul trecut, 11 controlori de trafic ai ROMATSA care și-au pierdut brevetul din motive medicale au încasat despăgubiri de la asigurători în cuantum total de 7,45 milioane de lei, potrivit datelor instituției care dirijează traficul civil în spațiul aerian al României.

Cea mai mare sumă a fost plătită unui angajat ROMATSA din București, care a încasat 901.728 lei, iar cea mai mică sumă a revenit urmașilor unui controlor de trafic din Bacău, respectiv 424.292 lei.

Despăgubirile au fost achitate în baza unor polițe emise de Astra Asigurări, asigurător în faliment din decembrie 2015, și, începând cu luna mai 2016, de Allianz-Țiriac, care a câștigat o licitație organizată în prima parte a anului trecut.

Liderul pieței asigurărilor a câștigat procedura de atribuire cu o ofertă de preț de 7,75 milioane de lei pentru o perioadă de 12 luni, de la un estimat de 8,5 milioane de lei. La licitație a mai depus ofertă și asocierea formată din Omniasig VIG și BCR Asigurări de Viață, potrivit datelor ROMATSA.

Romatsa a înființat o nouă structură de spațiu aerian care va controla dirijarea avioanelor pe 3 aeroporturi ardelene CITEȘTE ȘI Romatsa a înființat o nouă structură de spațiu aerian care va controla dirijarea avioanelor pe 3 aeroporturi ardelene

Suma asigurată prin actuala poliță a fost stabilită la 686,6 milioane de lei.

Pentru polița emisă de Astra Asigurări, care a expirat în luna mai 2016, instituția a plătit în 2015 suma de 6,6 milioane de lei.

În 2015, un angajat ROMATSA a încasat de la Astra 1,18 milioane de lei în urma pierderii din motive medicale a brevetului de controlor de trafic aerian, conform datelor instituției.

Aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost înființată în 1991 și activează în domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survolează spațiul aerian al României și numără aproape 1.100 de angajați, din care peste 600 sunt controlori de trafic.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
romatsa
allianz-țiriac asigurari
poliță
ofertă