Cioloș: Există o prăpastie majoră între sectorul public și sectorul privat privind utilizarea tehnologiei informației

Cioloș: Există o prăpastie majoră între sectorul public și sectorul privat privind utilizarea tehnologiei informației
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2016

Premierul Dacian Cioloș, a declarat, joi, în cadrul forumului România Digitală - Industrie 4.0, că a identificat, încă de la începutul mandatului său, ”o prăpastie majoră” între sectorul public și sectorul privat în ceea ce privește utilizarea tehnologiei informației, precizând că Guvernul a fixat în acest sens o strategie în jurul a trei obiective: o coordonare mai bună a investițiilor în domeniul IT, susținerea cercetării și a antreprenoriatului și măsuri pentru a atrage pofesioniști specializați în sectorul public.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Încă de la începutul mandatului am identificat și am definit o discrepanță, o prăpastie majoră între sectorul public și sectorul privat în ceea ce privește utilizarea tehnologiei informației. Pe de-o parte, în sectorul privat, am constatat performanța și potențialul uriaș în domeniul IT și în capacitatea de inovare. Pe de altă parte, sectoare vitale precum educația, sănătatea, asistența socială, agricultura, politica fiscală se dezvoltă prea încet și țin pasul cu greu cu nevoile oamenilor, dar și cu evoluția din alte țări”, a declarat premierul Dacian Cioloș, conform News.ro.

De asemenea, prim-ministrul a spus că a constatat că birocrația este puternic înrădăcinată în administrație, ceea ce înseamnă drumuri, consum de energie și bani atât pentru sectorul public, cât și pentru contribuabili și pentru cetățeni. Pe de altă parte, șeful Executivului a afirmat că, dacă privim spre exterior, România are în momentul de față toate atuurile pentru a deveni un actor important pentru regiune în construcția europeană și în plan global, ”atuuri care, din păcate, nu sunt valorificate la întregul lor potențial”.

Microsoft Edge se dovedește cel mai sigur browser web CITEȘTE ȘI Microsoft Edge se dovedește cel mai sigur browser web

El a spus că, în acest sens, a lucrat cu mai multe ministere cu atribuții în domeniu și după câteva luni Guvernul a venit cu câteva măsuri. ”În primul rând este acest manifest pentru o Românie digitală pe care îl propunem și aici ca și în alte domenii suntem conștiență că ceea ce am putut să facem în acest an este să pregătim terenul, să pregătim cadrul și pachetul de măsuri și cadrul instituțional pentru ca această idee să poată să continue în anii următori. Ne-am fixat astfel o strategie în jurul a trei obiective. Pe de o parte o coordonare mai bună a investițiilor și a cheltuirii banului public în domeniul IT cu rezultate pentru cetățeni, cu rezultate care să se reflecte în performanța administrației, în al doliea rând o susținere a inovației a cercetării, dezvoltării și a antreprenoriatului și în al treilea rând măsuri pentru a atrage pofesioniști specializați în sectorul public și pentru a asigura stabilitatea lor, pentru a-i încuraja să vină să lucreze în sectorul public și pentru a încuraja stabilitatea lor”, a afirmat Cioloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciolos
tehnologia informatiei