Două subsidiare ale austriecilor de la VIG se bat pe un nou cont de asigurări de viață al Armatei. Miza depășește 14 milioane lei

Două subsidiare ale austriecilor de la VIG se bat pe un nou cont de asigurări de viață al Armatei. Miza depășește 14 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 9 iun 2017

Asirom Vienna Insurance Group și asocierea formată din BCR Asigurări de Viață VIG și Campion Broker de Asigurare se luptă pentru furnizarea polițelor de viață destinate militarilor români aflați în misiuni de luptă, pe o perioadă de doi ani. Contractul este estimat la 14,42 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Profit.ro a anunțat, la finele lunii mai, că Asirom VIG a câștigat a doua licitație organizată de Mnisterul Apărării Naționale (MApN) pentru asigurarea vieții militarilor români aflați în misiuni de luptă, pe o perioadă de doi ani.

Asigurătorul va încasa 3,28 milioane de lei, de la un estimat de 10,95 milioane de lei.

Frații Pavăl, proaspăt cumpărători ai clădirilor AFI Cotroceni, au avut anul trecut un profit în urcare la 157 milioane euro CITEȘTE ȘI Frații Pavăl, proaspăt cumpărători ai clădirilor AFI Cotroceni, au avut anul trecut un profit în urcare la 157 milioane euro

În luna aprilie, Armata a atribuit Asirom prin licitație un contract de asigurare similar pentru care va încasa, în următorii 3 ani, suma de 7,99 miloane de lei.

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului Ministerului Apărării Naționale (MApN) care va executa misiuni de luptă este de cel puțin 80.000 de euro, potrivit datelor din caietul de sarcini.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I și II, polița de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

Totodată, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul și din cauza acțiunilor de luptă, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Plata cu cardul rămâne obligatorie pentru magazinele cu cifră de afaceri de minimum 10.000 euro, dar va fi extinsă la prestatori de servicii și comerțul cu ridicata CITEȘTE ȘI Plata cu cardul rămâne obligatorie pentru magazinele cu cifră de afaceri de minimum 10.000 euro, dar va fi extinsă la prestatori de servicii și comerțul cu ridicata

Asigurătorul va acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestor cheltuieli, cele pentru spitalizare și tratament ambulatoriu - 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile și mai puțin de trei zile) și cele pentru medicamente și tratament în sumă de până la 6.000 euro.

Primii trei asigurători de viață după nivelul primelor subscrise sunt NN, BCR Asigurări de Viață VIG și BRD Asigurări de Viață, potrivit datelor ASF aferente anului 2016. Asirom VIG a ocupat locul 4.

Anul trecut, primele subscrise din asigurări de viață au înregistrat un volum de 1,66 miliarde de lei, în urcare cu 6% comparativ cu 2015, în timp ce asigurătorii străini au cumulat subscrieri de 356 milioane de lei, în creștere cu 11% față de anul precedent.

Întreaga piață a asigurărilor a depășit 10 miliarde de lei în 2016.

Asirom și și BCR Asigurări de Viață sunt parte a grupului austriac Vienna Insurance Group, care mai deține pe piața românească Omniasig.

viewscnt
Afla mai multe despre
mapn
armata
militari
viata
asigurare
oferte
asirom
bcr asigurari de viata