Scăderea rapidă a importurilor americane din cauza tarifelor impuse de președintele Donald Trump s-a extins acum și asupra exporturilor, afectând grav sectorul agricol al SUA și produse de bază precum soia, porumbul și carnea de vită, relatează CNBC.
Economia zonei euro a continuat să se extindă în luna aprilie, dar într-un ritm mai lent, pe fondul unei cereri în scădere și al stagnării aproape complete a sectorului serviciilor, potrivit indicelui compozit PMI publicat de S&P Global și Hamburg Commercial Bank (HCOB), relatează CNBC.
Piața de autovehicule noi din Franța se află într-o perioadă prelungită de scădere, în acest an, care se manifestă prin scăderi lunare de câteva procente. Situația a generat un impact vizibil și asupra vânzărilor mărcii Dacia, chiar dacă gama sa este la cel mai ridicat nivel din istoria sa, relevă analiza Profit.ro.
MedLife vs Regina Maria. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Analiștii Băncii Comerciale Române cred că banca centrală va apăra un nou prag al cursului de schimb.
Reprezentanții exportatorilor se așteaptă la scumpiri de la materii prime și echipamente până la bunurile de consum, în urma evoluției negative a leului, care a avut ieri o cădere puternică după ani de stabilitate.
Deficitul comercial al SUA a atins un nou nivel record, în luna martie.
Luxemburgul oferă cele mai mari salarii medii din Uniunea Europeană, urmat de Danemarca și Irlanda. România se află printre țările cu cele mai mici câștiguri, deși ajustarea în funcție de puterea de cumpărare o plasează într-o poziție mai bună, o arată o analiză a datelor Eurostat și ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) pentru anul 2023, realizată de Euronews.
Prețurile produselor care ies pe porțile fabricilor au scăzut cu 1,6% în UE și în zona euro în martie, comparativ cu luna precedentă, când s-a înregistrat un avans de 0,4% în UE și de 0,2% în zona euro, iar cel mai sever declin a fost în Estonia, Spania, Italia, Danemarca și România, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
Euro a trecut de 5 lei în piața interbancară, prag apărat până acum de BNR.