Economia europeană ar putea pierde 0,5 puncte din creșterea sa în 2025, din cauza recentelor valuri de căldură, conform unui articol publicat de Allianz Trade, care a compilat mai multe date și studii disponibile, într-un moment de vârf de caniculă pe vechiul continent, transmite AFP.
Orange atacă o decizie în România. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Datele de pe final de lună confirmă ceea ce Profit.ro scria în urmă cu două săptămâni. IRCC ajunge la cel mai ridicat nivel de când a fost introdus, iar noua valoare se va aplica din toamnă. Până atunci, cresc prima oară ratele celor cu împrumuturi legate de ROBOR.
Prețurile apartamentelor noi și vechi din marile orașe ale României au înregistrat, în luna iunie, o creștere de 12% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Rata anuală a inflației în zona euro a atins în iunie ținta pe termen mediu vizată de Banca Centrală Europeană (BCE), confirmând finalul perioadei de scădere a prețurilor, pe fondul volatilității economice provocate de tensiunile comerciale, transmite Reuters.
În luna iunie, înmatriculările de autoturisme noi din România sunt în scădere cu - 50.1% față de iunie 2024, ajungând la un volum de 10.522 unități.
Producția de fructe este compromisă în mare parte în acest an.
Rata anuală a inflației din Germania a scăzut în mod neașteptat la 2% în luna iunie, potrivit datelor preliminare publicate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), aducând indicatorul din cea mai mare economie a zonei euro exact la ținta Băncii Centrale Europene (BCE), transmite CNBC.
O nouă tranzacție. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Salariile nete din sectorul bugetar se situează acum cu 6,7% peste cele din sectorul privat, după cum se poate vedea din datele Profit.ro, de mai jos. Acesta este cea mai redusă diferență de după 2015.