Economie

Șeful UniCredit, pentru prima dată la București de la numire, anunță prioritățile grupului pentru România

Șeful UniCredit, pentru prima dată la București de la numire, anunță prioritățile grupului pentru România

miercuri, 17:43

Întărirea poziției de piață și a performanței financiare, cu atenție pentru eficiența costurilor și calitatea activelor, sunt prioritățile grupului UniCredit pentru România, ca și pentru regiunea Europei Centrale și de Est, arată Jean-Pierre Mustier, CEO UniCredit, aflat în vizită la București pentru prima dată de la numirea sa în funcția de CEO al Grupului, în iulie 2016.

 • BCR parchează în Piața Universității un camion-școală cu ateliere distractive de educație financiară pentru copii
  BCR parchează în Piața Universității un camion-școală cu ateliere distractive de educație financiară pentru copii
  miercuri, 15:50

  BCR a lansat astăzi un program itinerant de educație financiară interactivă pentru copiii cu vârste între șapte și 14 ani, intitulat Școala de bani pe roți. Atelierele se vor desfășura într-un camion inedit, care va ajunge în mai multe orașe din țară.

 • Consultant JLL: Fondurile de pensii românești ar trebui să poată investi în piața imobiliară, ar crea stabilitate
  Consultant JLL: Fondurile de pensii românești ar trebui să poată investi în piața imobiliară, ar crea stabilitate
  miercuri, 12:44

  O lege a pensiilor care ar permite fondurilor de pensii românești să investească în piața imobiliară autohtonă ar crea stabilitate în acest sector și ar putea aduce un suflu de încredere investitorilor străini, a declarat miercuri, pentru News.ro, directorul general al companiei de consultanță imobiliară JLL România, Silviana Petre Badea.

 • Isărescu: Economia este dezechilibrată, prin susținerea consumului România finanțează locuri de muncă în exterior
  Isărescu: Economia este dezechilibrată, prin susținerea consumului România finanțează locuri de muncă în exterior
  miercuri, 12:02

  Economia românească este dezechilibrată de stimularea consumului, ceea ce duce la finanțează locuri de muncă în exterior, în condițiile în care importurile au crescut mai rapid decât exporturilor în ultimii doi ani, iar întreprinderile mici și mijlocii (IMM) au o mare nevoie de credite pentru investiții, a afirmat miercuri guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, în cadrul unei conferințe de presă organizată de BNR și Banca Europeană de Investiții (BEI)

 • Pe Profit Insider, investiții în străinătate ale KMG International, luate în calcul la stingerea datoriei istorice a Rompetrol față de România
  Pe Profit Insider, investiții în străinătate ale KMG International, luate în calcul la stingerea datoriei istorice a Rompetrol față de România
  miercuri, 06:45

  Investiții în străinătate ale KMG International, luate în calcul la stingerea datoriei istorice a Rompetrol față de România. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • EXCLUSIV Pe Profit Insider, Eximasig primește propunere de preluare
  EXCLUSIV Pe Profit Insider, Eximasig primește propunere de preluare
  marţi, 21:30

  Eximasig primește propunere de preluare. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.

 • Oficialii Takata anunță că vor angaja alți 400 de oameni în fabricile din România și că vor continua investițiile la Arad
  Oficialii Takata anunță că vor angaja alți 400 de oameni în fabricile din România și că vor continua investițiile la Arad
  marţi, 19:39

  Reprezentanții Takata Emea, care gestionează operațiunile producătorului de componente auto în Europa, Orientul Mijlociu și Asia, anunță că vor continua investițiile în fabricile deținute în România, respectiv în Arad și Sibiu, unde vor angaja cel puțin 400 de persoane în următoarea perioadă. Oficialii companiei nipone au declarat, pentru News.ro, că operațiunile din România ”înregistreză foarte bune performanțe”.

 • STUDIU În România, femeile ocupă 10% din locurile din consiliile de administrație ale companiilor mari listate
  STUDIU În România, femeile ocupă 10% din locurile din consiliile de administrație ale companiilor mari listate
  marţi, 16:26

  În România, femeile ocupă 10% din locurile din consiliile de administrație ale companiilor mari listate, 12% din rolurile non-executive ale celor mai bine cotate companii și 15% din locurile din consiliile de supraveghere ale tuturor companiilor listate la Bursa de Valori București, arată studiul Deloitte Women in the Boardroom.

 • Aproape toți românii așteaptă autoritățile să combată economia subterană, 86% sunt gata să susțină lupta
  Aproape toți românii așteaptă autoritățile să combată economia subterană, 86% sunt gata să susțină lupta
  marţi, 16:11

  Un procent de 92% dintre români cred că autoritățile publice sunt cele care trebuie să conducă eforturile de a combate economia subterană, iar 86% sunt gata să sprijine acțiunile acestora în combaterea economiei gri, relevă un studiu pe tema conștientizării existenței economiei subterane și a atitudinilor față de aceasta, realizat de Ipsos la solicitarea Mastercard în 10 țări din Europa de Est, printre care și România.

 • Pe Profit Insider, România exportă mașini în Germania cât Marea Britanie și Suedia la un loc
  Pe Profit Insider, România exportă mașini în Germania cât Marea Britanie și Suedia la un loc
  marţi, 14:28

  România exportă mașini în Germania cât Marea Britanie și Suedia la un loc. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.