Analiștii băncii americane de investiții Goldman Sachs și-au îmbunătățit previziunile privind creșterea economică a Germaniei în acest an, ca urmare a perspectivelor referitoare la majorarea investițiilor în apărare și infrastructură, și în paralel și-au îmbunătățit și estimările pentru întreaga zonă euro, transmite Reuters.
Guvernul a împrumutat 54,74 miliarde de lei în primele două luni din acest an de la bănci, investitori mari și populație, suma fiind cu 9,5 miliarde de lei mai mică raportat la împrumuturile din ianuarie-februarie 2024, arată calculele Profit.ro pe baza datelor Ministerului Finanțelor. Suma de 54,74 miliarde lei reprezintă 24% din necesarul brut de finanțare (deficit+rostogolirea datoriei vechi ajunse la plată) anunțat pentru acest an la 232 miliarde lei.
Gigant nemulțumit de amânare. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
Prețurile solicitate pentru chiriile din cele 10 orașe cu cele mai multe anunțuri pe platforma Storia au crescut cu 9% în perioada februarie 2025 vs. februarie 2024.
România încheie sezonul rece cu aproape un miliard de metri cubi de gaz în depozite și din 12 martie, pe anumite depozite, se va reîncepe ciclul de injecție, a anunțat, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Humane World for Animals indică nevoia urgentă ca industria fast-food din România să își intensifice eforturile pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a puilor crescuți pentru carne.
Statul român este la un nivel al corupției comparabil cu cele din Benin și Coasta de Fildeș, arată datele analizate de Profit.ro.
Economia americană, lăudată până acum pentru reziliența sa în fața pandemiei, inflației ridicate și majorărilor rapide ale dobânzilor, se confruntă acum cu un nou obstacol major: războiul comercial declarat de președintele Donald Trump. Economiștii avertizează că această politică ar putea duce la pierderi de locuri de muncă, creștere economică mai lentă și prețuri mai mari, relatează Reuters
Prețurile produselor care ies pe porțile fabricilor au înregistrat, în luna ianuarie 2025, comparativ cu luna anterioară, o creștere de 0,8% atât în Uniunea Europeană (UE) cât și în zona euro, conform datelor publicate de Eurostat.
Tarifele vamale americane pentru China, Mexic și Canada au intrat în vigoare, în ceea ce pare a fi începutul unui nou război comercial. Trump a amenințat și Europa cu aceeași soartă, lucru ce va afecta direct și exportatorii români. Care ar putea fi impactul taxelor de import.