Bucureștiul este una dintre cele mai productive regiuni din Europa, cu un nivel al PIB/capita de peste două ori mai mari decât media. Este acest lucru adevărat? Mulți cred că e făcătură statistică, în care producția altor regiuni românești e mutată artificial în Capitală. Profit.ro a obținut lămuriri de la Eurostat și explică cum stă situația în realitate.
România a coborât pe locul 35 în "clasamentul fericirii", calculat pentru anul 2025, cu un scor mediu de 6,6, egal însă cu cel al Franței, Serbiei, Arabiei Saudite și Singapore, relevă datele analizate de Profit.ro.
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 157,7 miliarde lei, la finalul lunii februarie 2025, în creștere cu 21% față de nivelul înregistrat la aceeași dată din 2024, potrivit statisticii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
Ultima săptămână în care au fost raportate vânzările de automobile din China arată o creștere de 3,2% a pieței auto din această țară, din care vehiculele electrice au avut o cotă ușor mai mică, din caua scăderii de 0,5% a vânzărilor, relevă datele analizate de Profit.ro.
Diferențele dintre bogați și săraci se măresc de la an la an.
Nou jucător în România. Detalii pe PROFIT INSIDER, un instrument de business pe bază de abonament prin intermediul căruia sunt furnizate informații exclusive privind modificările fiscale și legislative pregătite de autorități înainte de a fi lansate în dezbatere publică, tranzacții realizate de jucători importanți, decizii de business, rezultate financiare anunțate în premieră, analize de piață exclusive.
În medie, utilizatorii petrec 20 minute și 47 de secunde pe YouTube per vizită – cel mai mare timp dintre cele 20 cele mai vizitate site-uri din lume. Pe platformele de social media, oamenii petrec mai mult timp pe X (12m 37s) decât pe Facebook (10m 59s) și Instagram (8m 41s). Utilizatorii ChatGPT petrec, în medie, aproape 7 minute per vizită, mai mult decât pe Reddit (6m 7s) sau Wikipedia (3m 18s).
Datele arată un nou semn de stres pentru piața muncii din Germania, rata șomajului crescând cu 26.000, mult peste așteptările analiștilor care estimau o majorare de 10.000, conform datelor Biroului Federal de Statistică. De la o lună la alta, rata șomajului a urcat la 6,3% de la 6,2% în februarie, acesta fiind un nivel tot peste așteptări.
România a avut astăzi o producție record în sistemul energetic național, de 8.000 MW.
Rata șomajului înregistrată la nivel național, la sfârșitul lunii februarie 2025, a fost de 3,37%, în scădere cu 0,01 puncte procentuale raportat la cea din luna anterioară, informează Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).