Activitatea economică din Zona Euro revine pe creștere

Activitatea economică din Zona Euro revine pe creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2024

Activitatea economică din zona euro a crescut luna trecută pentru prima dată din mai 2023, dar redresarea a fost inegală, o îmbunătățire mai puternică decât se aștepta în sectorul serviciilor compensând o încetinire mai accentuată în sectorul manufacturier, potrivit unui sondaj citat de agenția Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Indicele compozit PMI, care combină serviciile și industria prelucrătoare, a crescut la 50,3 în martie, de la 49,2 în februarie, potrivit sondajului definitiv HCOB/S&P Global Purchasing Managers’ Survey. Prima estimare a fost de 49,9 pentru luna martie, în timp ce pragul de 50 separă creșterea și contracția activității, scrie G4Media.ro.

Porsche numește un nou Director General în România. Segmentul de mașini electrice, în trend ascendent CITEȘTE ȘI Porsche numește un nou Director General în România. Segmentul de mașini electrice, în trend ascendent

„Vești bune în sfârșit. Sectorul serviciilor din zona euro își regăsește treptat suflul, activitatea stabilizându-se în februarie și dând semne de creștere moderată în martie”, afirmă Cyrus de la Rubia, economist-șef la Hamburg Commercial Bank.

Indicele PMI pentru servicii a crescut de la 50,2 la 51,5, peste estimarea rapidă de 51,1 și cel mai ridicat nivel din iunie.

Cererea de servicii a crescut, indicele comenzilor noi depășind pragul de expansiune de la 49,8 la 51,4.

„Este deosebit de încurajator să vedem că noile comenzi au revenit la creștere după opt luni de secetă. Această tendință favorabilă va continua, alimentată de creșterea salariilor care depășește inflația, stimulând astfel puterea de cumpărare a gospodăriilor”, a adăugat Cyrus de la Rubia.

Odată cu revenirea la creștere în sectorul serviciilor, optimismul general pentru anul viitor a crescut. Indicele compozit al producției viitoare a sărit de la 60,5 la 61,8, un nivel care nu a mai fost înregistrat de mai bine de doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
economie