Averea cumulată a gospodăriilor din SUA a scăzut cu un record de 6.100 de miliarde de dolari, la cel mai redus nivel din ultimul an, deoarece impactul evoluției negative a prețurilor acțiunilor a depășit cu mult contribuția câștigurilor suplimentare aduse de valorile imobiliare, potrivit unui raport al Rezervei Federale (Fed), citat de Reuters.
Averea cumulată netă a gospodăriilor a scăzut la 143.800 miliarde de dolari, la sfârșitul lunii iunie, de la 149.900 miliarde de dolari la sfârșitul lunii martie, înregistrând a doua reducere trimestrială consecutivă, arată datele Fed, potrivit News.ro.
Până în iunie, averea cumulată a americanilor a scăzut cu peste 6.200 mii de miliarde de dolari, de la un record de 150.000 de miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021.
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
Scăderea netă a bogăției în trimestrul al doilea a fost cu aproximativ 30 de miliarde de dolari mai mare decât scăderea record anterioară, înregistrată cu doi ani mai devreme, pe măsură ce debutul pandemiei de Covid-19 a schimbat piețele financiare.

Această scădere - în trimestrul al doilea din 2020 - rămâne în continuare cea mai mare în termeni procentuali, de 5,2%, față de 4,1% în cel mai recent raport.
Cea mai recentă scădere a fost condusă de o scădere de 7.700 miliarde de dolari a valorilor pieței bursiere, pe măsură ce acțiunile au alunecat pe o piață conservatoare, de timp ”urs”, în prima jumătate a anului, din cauza îngrijorărilor legate de creșterea inflației și de răspunsul agresiv al Fed cu creșterile ratei dobânzii.
Scăderea pieței de acțiuni a depășit un câștig de 1.400 miliarde de dolari a valorilor imobiliare.

Datoria totală nefinanciară a crescut cu o rată anualizată de 6,5%, după ce a avansat cu o rată de 8,3% în primul trimestru, arată datele Fed.
Creșterea datoriilor gospodăriilor a încetinit, de asemenea, la o rată anuală de 7,4%, de la 8,3% în primele trei luni ale anului, în timp ce nivelul datoriilor de afaceri, federale, de stat și locale a crescut.