China-CEE Investment Cooperation Fund II a atras un capital de 800 milioane dolari și pregătește investiții în România

China-CEE Investment Cooperation Fund II a atras un capital de 800 milioane dolari și pregătește investiții în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2018

Fondul de investiții China-CEE Investment Cooperation Fund II a atras un capital de 800 de milioane de dolari, reprezentanții companiei spunând că văd oportunități în România și în întreaga regiune, fiind vizate sectoarele agricol, transporturi, energetic si manufacturier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

„Experiența regională și sectorială a CEE Equity Partners ne permite să identificăm companii cu management performant, generatoare de cash-flow stabil si predictibil, cu active solide, care au nevoie de capital de creștere,” spune Octavian Vidu, Director de Investiții pentru România.

„Vedem oportunități extraordinare în România și în întreaga regiune, unde echipele de management ale firmelor de înaltă calitate caută investitori care le pot ajuta să se dezvolte. În prezent, analizăm o serie de oportunități din România, în sectoarele amintite, iar cu capitalul de investiții din faza a doua suntem nerăbdători să explorăm multe oportunități suplimentare. Am identificat oportunități interesante în sectoarele agricol, transporturi, energetic si manufacturier. În sectorul transporturilor lipsesc investițiile. În special terminale multimodale de mărfuri containerizate și vrac, suferă de lipsa de investiții , iar întreg sectorul se află sub o presiune crescândă a fluxurilor de mărfuri atât dinspre vest, cât și dinspre est. Credem că suntem pregătiți să investim în următoarele 12 luni in sectoarele amintite și să creăm creștere împreună cu partenerii noștri, oamenii de afaceri români”, adaugă acesta.

STUDIU Salariile românilor ar fi trebuit să fie cu 25% mai mari, dacă ar fi ținut pasul cu productivitatea muncii CITEȘTE ȘI STUDIU Salariile românilor ar fi trebuit să fie cu 25% mai mari, dacă ar fi ținut pasul cu productivitatea muncii

Începând din 2014, CEE Equity Partners a calificat si efectuat, în numele Fondului I, 16 tranzacții în cinci țări, totalizând peste 500 milioane dolari. Fondul I este specializat în patru sectoare: infrastructură, energie, telecomunicații și producție industrială specializată. Acest lucru se reflectă în portofoliul actual al Fondului, care include, între altele, compania de energie solară PV Energy 21 din Republica Cehă, mai multe investiții în sectorul energetic din Polonia, firme de telecomunicații în Polonia și Ungaria, producătorul polonez din domeniul biotehnologiei medicale Bioton, firma bulgară Walltopia, lider de piață în designul și producția zidurilor de cățărare indoor, Javna Razsvetljava din Slovenia, expert în iluminatul public și soluții de semnalizare, precum și în Universitatea Metropolitană din Budapesta (MetU), cea mai mare universitate privată din Ungaria.

Fondul I a fost creat în 2014 de China Exim Bank împreună cu alți investitori instituționali din Europa Centrală și de Est.

Pe lângă aceste patru sectoare, Fondul II și-a extins aria de investiții pentru a cuprinde și oportunități de investiții în alte sectoare, precum sănătate, turism, educație și agricultură. CEE Equity Partners Ltd este consilierul pentru investiții al Fondurilor I și II „China-CEE” , care a atras capital în valoare de peste 1,2 miliarde dolari. Fondul I a fost creat în 2014 de China Exim Bank în parteneriat cu alți investitori instituționali din zona Europei Centrale și de Est, pentru a capitaliza oportunitățile de investiții din țările ECE. 

Fondul II va investi în energie, telecomunicații, infrastructură, producție industrială specializată, sănătate, turism, educație și agricultură.

Valoarea unei investiții tipice de equity variază între 20 milioane dolari și 100 milioane dolari, cu finanțarea adițională a datoriilor, dacă este cazul, cu un orizont de investiții de 5-8 ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
china-cee investment cooperation fund ii
investitii