Exporturile României către Statele Unite cresc

Exporturile României către Statele Unite cresc
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2024

Ambasada României în SUA a anunțat că exporturile României către Statele Unite au crescut cu 5,8% față de 2022, până la 5,3 miliarde de dolari, conform U.S. Census Bureau.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Așa cum am anticipat, schimburile comerciale de bunuri dintre România și Statele Unite ale Americii în anul 2023 s-au situat la nivelul a 5,30 miliarde de dolari. Față de statisticile anului 2022, schimburile comerciale de bunuri s-au situat la 5,13 miliarde de dolari, înregistrându-se o creștere de 174,3 milioane de dolari. Astfel, România își consolidează balanța comercială printr-o creștere a exportului”, precizează ambasada, citată de G4Media.

CONFIRMARE Deficit de aproape 8 miliarde lei, 0,45% din PIB, în ianuarie, cu plăți pentru armament de aproape 3 miliarde de lei trecute la investiții CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Deficit de aproape 8 miliarde lei, 0,45% din PIB, în ianuarie, cu plăți pentru armament de aproape 3 miliarde de lei trecute la investiții

Aceasta precizează că România își propune ca și în acest an să mențină trendul ascendent prin promovarea intensă a comerțului între cele două țări, astfel încât Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii să înregistreze rezultate economice tot mai bune.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
sua