Grupul rusesc TMK, care deține două fabrici în România, ar putea vinde active ca să-și reducă datoriile

Economie   
Grupul rusesc TMK, care deține două fabrici în România, ar putea vinde active ca să-și reducă datoriile

Sursa foto: contul flickr al TMK

În contextul unor vânzări slabe de conducte pe piața americană, grupul rusesc TMK ia în calcul vânzarea de actne din afara țării-mamă pentru reducerea gradului de îndatorare.

Grupul rusesc TMK, cel mai mare producător de conducte de oțel pentru industria petrolului și gazelor naturale, ia în calcul o majorare de capital și vânzarea unor active pentru a-și reduce datoriile, transmite agenția Reuters, preluată de News.ro. Grupul deține în România combinatul siderurgic TMK din Reșița și uzina TMK Artrom din Slatina.

Urmărește-ne și pe Google News

Rezultatele TMK sunt afectate în prezent de vânzările slabe de conducte în Statele Unite. Grupul rusesc s-a împrumutat masiv în urmă cu circa opt ani pentru a se extinde pe plan mondial și are în prezent active în Rusia, Statele Unite, Canada, România, Oman și Kazahstan. "Am putea decide vânzarea unor active, în afara celor de bază din Rusia, dar intenționăm să rămânem o companie globală", a afirmat Vladimir Șmatovici, vicepreședinte pentru strategie și dezvoltarea afacerilor în cadrul TMK, pentru Reuters.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
TMK Artrom, scădere cu 20% a afacerilor și profitului net la 6 luni CITEȘTE ȘI TMK Artrom, scădere cu 20% a afacerilor și profitului net la 6 luni

Unele fabrici din Statele Unite ale TMK nu au activitate în acest moment, iar grupul rusesc ia în calcul vânzarea unor active mici sau medii, chiar dacă nicio tranzacție nu este prevăzută pe termen scurt, potrivit reprezentantului grupului.

Măsura anunțată de TMK vine în contextul în care producătorii de țiței și de gaze naturale au tăiat cheltuielile în toată lumea, ca urmare a prețurilor scăzute generate de cererea slabă și de oferta abundentă.

Grupul TMK este controlat de către un om de afaceri rus controversat, Dmitri Pumpianski, și și-a fixat ca obiectiv reducerea datoriilor până la un nivel de cel mult 2,5 ori profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri și amortizări (EBITDA), față de 4,6 ori la jumătatea acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
tmk
tmk artrom
rusia
sua